havadurum

Cumhuriyet öncesinin izlerini taşıyan sergi, sanatseverlerle buluştu

“N. Seyhun Binzet Osmanlı Çoksesli Türk Müziği Nota ve Kartpostal Arşivleri” sergisi büyük ilgi gördü.

971

Cumhuriyet öncesi Çoksesli Türk Müziği ve Geleneksel Türk Müziğinin nadide örneklerinden izler taşıyan “N. Seyhun Binzet Osmanlı Çoksesli Türk Müziği Nota ve Kartpostal Arşivleri” sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Sergide önemli isimler yer aldı

II. Mahmut, Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz, Sultan Abdülmecid, V. Murat ve Sultan Abdülhamit dönemlerinde birçok İtalyan besteci Osmanlı müzik kültüründe önemli roller üstlenmişlerdi. Sergide Guiseppe Donizetti ve Callisto Guatelli gibi bestecilerin besteledikleri marşlar yanında; Türk müziği eserlerinin piyano, için düzenlemeleri de yer aldı. Koleksiyoner Dr. N. Seyhun Binzet’in özel arşivinin sanatseverler ile buluştuğu sergide Öğr. Gör. Larisa Karachevtseva piyano da Guatelli Paşa’nın eserlerini, Prof. Dr. Oğuz Karakaya ise kartpostallardaki geleneksel Türk Müziği Eserlerini seslendirirken keyifli anlar yaşandı.

Sergiye; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Evren Karayel Gökkaya, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra sanatseverler katılım sağladı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş