havadurum

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü, Çambalak Köyü'nü Ziyaret Etti

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Ayvacık ilçesine bağlı Çambalak Köyü'nü ziyaret etti. Köydeki geleneğin korunmasına yönelik kadınların çabalarını görmek için ziyarette bulunan Türkarslan, beraberindeki heyetle birlikte köy halkıyla bir araya geldi.

1617

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, beraberindeki heyetle birlikte Çambalak Köyü'nü ziyaret ederek köy halkıyla buluştu. Köylüler, geleneksel yaşam tarzlarını ve tarım faaliyetlerini müdüre aktardılar. Çambalak Köyü'nde gerçekleşen ziyaret, köy halkı arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. Köylüler, misafirlerini geleneksel yörük misafirperverliğiyle ağırladılar. Türkarslan ve beraberindekiler, köydeki yaşamı yakından gözlemleme fırsatı bulurken, köy halkı da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ziyarete ilişkin açıklamada, ”Kadınlarımız; halı/kilim dokumak için evlerinde bulunan dokuma tezgâhlarında dokudukları halıları ve yöresel kıyafetleri ile Çamkalabak’ın eşsiz atmosferine olduğu gibi günümüze de renk kattı. Sıcak karşılamaları için çok teşekkür ediyoruz” sözleri kullanıldı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş