havadurum

El Emeği Ürünler Sergilendi

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından düzenlenen SODAM projesi kapsamındaki kermes etkinliğine katılarak, bayan kursiyerlerin el emeği ürünlerini inceledi.

865

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından düzenlenen SODAM projesi kapsamında gerçekleştirilen kermes etkinliğine katıldı. Anıt Çeşme ve Kültür Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, bayan kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Kermes etkinliğinde, sera altı bitkisel üretim, okuma yazma, Kur'an-ı Kerim, tığ oyası, sıfır atık, tekstil, aşçılık gibi çeşitli kursları başarıyla tamamlayan toplam 53 kursiyere sertifikaları Kaymakam Odabaş tarafından takdim edildi. Bu kursiyerler arasında, 12'si denetimli serbestlik yararlanıcısıydı.

SODAM Merkezi'nde 3 aylık dönemler halinde verilen meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin ürettikleri el emeği ürünler, kermes katılımcılarının beğenisine sunuldu.

Kermese, Kaymakam Ahmet Odabaş ve Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'ın yanı sıra daire amirleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Etkinlik, hem kursiyerlerin emeklerinin sergilendiği hem de toplumun bir araya geldiği güzel bir atmosferde geçti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş