havadurum

Erkek, “Temel ilkemiz kamu yararı”

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, “Temel ilkemiz ve felsefemiz kamu yararı olacak. Görevimizi yaparken hukukun üstünlüğün temel alacağız” dedi.

1122

Çanakkale Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı başladı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Çanakkale Belediye Başkanı seçilen Muharrem Erkek açılış konuşmasını yaptı. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek sözlerine Ramazan Bayramını kutlayarak başladı. Erkek, “Çanakkale halkı adına 5 yıl görev yapacağız. Bu çok onurlu bir görev. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Siyasi yaşamım da belediye meclis üyeliği ile başladı. Bu görevi yapmaya başladıktan sonra da yaşadığım kenti çok daha iyi tanıma fırsatım oldu. Meclis üyeliği çok önemli ve onurlu bir görev. Hepinize başarılar diliyorum. 5 yıllık süreçte Çanakkale halkı adına görev yaptığımız için hepimiz halkın yanında tarafında olacağız” dedi.

“Bu kenti gözümüzün bebeği gibi koruyacağız”

Erkek, “Kişisel çıkarlara karşı kamu yararını her şeyin üstünde tutacağız sözlerine dikkat çekerek, “Temel ilkemiz ve felsefemiz kamu yararı olacak. Görevimizi yaparken hukukun üstünlüğün temel alacağız. Kişisel çıkarlara karşı kamu yararını her şeyin üstünde tutacağız. Çanakkalemiz dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Bu kenti gözümüzün bebeği gibi koruyacağız. Sağlıklı ve planlı büyümesi için her türlü özeni göstereceğiz. Çanakkale barış ve özgürlüklerin kenti. Her zaman etnik kökeni, inancı, kimliği, cinsiyeti ne olursa olsun hep birlikte kardeşçe barış içinde yaşadık öyle de devam edeceğiz. Kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Çanakkale halkının bize duyduğu güveni boşa çıkartmayacağız”

Erkek sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Çanakkale’yi depremlere, afetlere karşı; eşitsizliklere, baskılara karşı dirençli bir kent yapmak için çok çalışacağız. Çevreyi, yeşili ve sürdürülebilirliği mutlaka gözeteceğiz. Katılımcı ve şeffaf olacağız. Bunlar olmazsa yerel demokrasi olmaz. Katılımcı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni dönemin Çanakkale’mize hayırlı olmasını diliyorum. Onların bize duyduğu güveni boşa çıkartmayacağız.”

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş