havadurum

Gençler bağımlılıkla mücadele için yarışa girdi

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirme amacıyla Çanakkale’de “bağımlılıkla mücadele” konulu bir yarışma yapıldı.

2150

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirme amacıyla "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi" kapsamında Çanakkale’de “bağımlılıkla mücadele” konulu bir yarışma düzenlendi. Sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını ve Türkiye Yeşilay Cemiyetinin faaliyetleri hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor. Bağımlılıkla Mücadele konulu yarışma iki kategoride yer aldı. Edebi ve görsel kategorilerde düzenlenen yarışmanın dereceye giren öğrencilerine yarışma sonunda ödülleri dağıtıldı.

Ödül törenine, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ferhat Yılmaz, Müdürlüğümüz Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, okul ve kurum yöneticileri, öğretmenler, derece alan öğrenciler ve velilerin katılım sağladığı ödül takdim töreni Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Çanakkale’den 106 eser ile katılım sağlanan yarışmada dereceye giren öğrencilere İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz tarafından ödülleri takdim edildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz isimleri ve okulları şöyle yer aldı. İlkokullar arasında yapılan görsel kategorisinde Lapseki Hüseyin Akif Terzioğlu İlkokulu’ndan Rüzgar Danış birinci olurken, Ortaokullar arasında yapılan görsel kategorisinde Biga Hamdibey Ortaokulu’ndan Rakde Elhammadi birinci olurken, liseler arasında yapılan yarışmada Çan Anadolu Lisesi’nden Elif Naz Altıok birinci oldu. Ebedi dalında ilkokullar arasında Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi’nden Hüseyin Efe Dalcı birinciliği alırken, Ortaokullar arasında yapılan Ebedi kategorisinde Cevatpaşa Ortaokulu’ndan Sadık Emir Özdemir alırken, liseler arasında Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Melek Öz edebi ve görsel kategorilerde dereceye giren öğrenciler oldular.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş