havadurum

MEB Duyurdu: 1 Nisan'da Okullar Tatil!

Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sebebiyle, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü eğitim kurumlarının tatil edileceğini duyurdu.

1132

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle 1 Nisan 2024 Pazartesi günü eğitim kurumlarının tatil edileceğini duyurdu. Bu kararla birlikte, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler, üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklar.

Seçim Öncesi Hazırlık Süreci

MEB'in valiliklere gönderdiği resmi yazıda, eğitim kurumlarının seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanması gerektiği belirtildi. Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işleminin akşam geç saatlere kadar sürdüğü ve bu durumun eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellediği vurgulandı.

Eğitim Öğretimde Geçici Ara

Bakanlık tarafından alınan kararla birlikte, öğrenciler ve eğitim çalışanları, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü için beklenen tatil haberiyle birlikte planlarını buna göre ayarlayabilecekler. Bu ara, seçimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesine ve ardından normal eğitim öğretim sürecinin sürdürülmesine olanak tanıyacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş