havadurum

Resul Demirbaş “Norm fazlası öğretmenler üvey evlat mı?”

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş “Norm fazlası öğretmenlerimiz haklı kazançlarını sizin keyfi uygulamalarınızdan dolayı neden iki gün beklemek zorunda kalıyor?” dedi.

3224

Türkiye'nin eğitim sistemi, uzun yıllardır birçok sorunla boğuşuyor. Bu sorunlardan biri de norm fazlası öğretmenlerin karşılaştığı sıkıntılar. Çanakkale Merkez'de yaşanan norm fazlası öğretmen sorunu, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş'ın dikkat çeken açıklamalarıyla bir kez daha gündeme geldi. Demirbaş “Bilindiği gibi Çanakkale Merkezde 600 civarı öğretmenimiz çeşitli sebeplerden dolayı norm fazlası oluşmuştur. Norm fazlası öğretmenleriniz görevlerini her durum ve şartta en layığı ile yaptıkları halde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş bilmez yöneticileri norm fazlası öğretmenlerimizi ‘nasıl mağdur ederim, nasıl canını sıkarım, nasıl üzerim’ düşüncesiyle eğitim öğretimi nasıl zor durumda bırakırım hesapları yapıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerimizin, yüzlerce birikmiş sorununu görmezden gelmeye devam etmektedir. Norm fazlası öğretmenlerimize İl Milli Eğitim Müdürlüğü üvey evlat muamelesi yapamaz, yaptırmayız” sözlerine vurgu yaptı.

“Norm fazlası öğretmenlerimiz neden iki gün bekliyor”

Demirbaş sürecin takipçisi olacaklarını kaydederek “Neden norm fazlası öğretmenlerin ek ders ödemesi diğer öğretmenlerimizden iki gün sonra ödeniyor. Norm fazlası öğretmenlerimiz haklı kazançlarını sizin keyfi uygulamalarınızdan dolayı neden iki gün beklemek zorunda kalıyor? Norm fazlası öğretmenlerimizin ailesi çoluğu çocuğu ihtiyacı yok mu? Norm fazlası öğretmenlerin mağduriyetlerinin takipçisiyiz. Kamuoyuna saygılarımla.” dedi

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş