havadurum

Altın gününe darbe!

Geleneksel altın günleri artık geride kaldı ve alışveriş dünyasında dolar ile gün yapma trendi hızla yayılıyor.

2117

Alışveriş dünyasında son dönemde altın günlerine vurulan darbe ile birlikte, geleneksel altın günleri artık geride kalmış gibi görünüyor. Yüzyıllardır güvenli liman olarak kabul edilen altın, gram ve çeyrek altın fiyatlarındaki artış nedeniyle vatandaşların tercihini değiştiriyor. Dolar, adeta yeni bir gün yapma trendi haline gelmiş durumda.

5 dolarla “altın günü” yapılıyor

Doların hızla yükselişi, altın günlerinin gölgesinde kalmaya başladı. Vatandaşlar, sadece adı kalan "altın" günlerine olan ilgilerini kaybederek, 5-10-20 dolar ile gün yapma trendine yöneliyor. Bu değişim, döviz bürolarında ise farklı bir talep yaratıyor. Artık 5-10-20 dolar bulmak, altın günleri için tercih edilen bir ritüel haline gelmiş durumda.

Geleneksel günler kökten değişiyor

Altın günlerinin dolar ile değiştirilmesindeki ana etkenlerden biri, gram ve çeyrek altın fiyatlarındaki sürekli artış. Vatandaşları altın fiyatları zorladığı için, yönlerini dolara çevirmiş durumda. Bu durum, alışveriş alışkanlıklarını ve tercihleri de kökten değiştiriyor.

Döviz bürolarında dolar yok!

Döviz bürolarındaki 5-10-20 dolar sıkıntısı ise dikkat çekici bir ayrıntı. Altın günleri artık sadece adıyla var olan bir gelenek haline gelirken, dolar ile gün yapma trendi karşısında döviz büroları bu talebe yetişmekte zorlanıyor.

Gelenek şekil değiştirse de devam ediyor!

Dayanışma ve sosyal bağların önemli bir sembolü olan altın günleri geleneğini terk etmek istemediğini dile getiren vatandaşlar, ayda bir kez de olsa arkadaşlarıyla bir araya gelmek için “dolar” ile de olsa geleneklerini devam ettirmek istediklerini dile getirdi.

Maddi olar


(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş