havadurum

Başkan Keskin “Yoksulu daha yoksul yapmak için dönen bu düzene bir son verelim”

Disk Genel-İŞ Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında basın açıklaması gerçekleştirdi.

674

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Çanakkale’de anılmaya devam ediliyor. İşçi sınıfına yönelik taleplerin dile getirildiği bu günde, Disk Genel-İŞ Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin basın açıklaması düzenleyerek vatandaşları yarın saat 11:30’da Eski Salı Pazarı’na davet etti.

“Hep bir ağızdan ‘dur!’ diyeceğiz”

En temel hak ve özgürlüklerimizin gasp edilmesine hep bir ağızdan ses çıkaracaklarını belirten Başkan Keskin “1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizle beraber demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykıracağız. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk 1 Mayıs’ı; ülkemiz için önemli olan bir dönemeçte kutlanacak. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda buluşacak, ekmeğimizin her gün küçülmesine, adaletin terazisinin tamamen bozulmasına, en temel hak ve özgürlüklerimizin gasp edilmesine hep bir ağızdan ‘dur!’ diyeceğiz” sözlerini kullandı.

“Milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak”

Taksim Meydanı 1977’den beri yüreklerinde bir yara olduğunu dile getiren ve milyonlarca insanın gözü kulağının İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacağının önemle altını çizen Keskin “Taksim Meydanı 1977’den beri yüreğimizdeki yaradır; yeniden yasaklandığı 2013 yılından beri en büyük hasretimizdir… Öte yandan 2024 yılının 1 Mayıs’ında; Türkiye’de ve Dünyada meydanlarda buluşan milyonlarca insanın gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak ve milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak” dedi.

“Taksim 1 Mayıs alanıdır”

Taksimin 1 Mayıs alanı olmasının toplumsal bir hakikat olduğunu belirten Başkan Keskin “Başta Taksim olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs alanlarına yürüyecek olan işçiler, kamu emekçileri, mimarlar, mühendisler, hekimler, emekliler, kadınlar ve gençler kol kola, omuz omuza hakkını hukukunu savunacak. Taksim 1 Mayıs alanıdır ve bu hukuksal, tarihsel ve toplumsal bir hakikattir” sözlerine yer verdi.

“Ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla, umutla buluşacağız”

İnsanca yaşamaya hak ettiklerini ve ülkenin tüm değer ve güzelliklerinin emekçilerin emekleriyle meydana geldiğinin üzerinde duran Disk Genel-İŞ Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin “Bizler, işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. İnsanca yaşayamıyorsak bunun sebebi ülkenin fakir olması değil. Ülkenin kaynaklarının yetersiz olması hiç değil. Bu ülkenin kaynakları hepimizi insanca yaşatmaya yeter. Yeter ki çarkları; zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönen bu düzene bir son verelim. Evet, bu sene ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla, umutla buluşacağız” dedi.

Taleplerine yer verdi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde taleplerini belirten Disk Genel-İŞ Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin;

  • İşimize, Aşımıza, Emeğimize ve Geleceğimize Sahip çıkmak için,
  • Belediye İşçilerinin Eşit Haklar Mücadelesini Yükseltmek için,
  • Tüm Belediye Şirket İşçilerinin Kadro Hakkı için,
  • Çalışma Hayatında Kadına Yönelik Her Türlü Ayrımcılığa Son vermek için,
  • İşçilerimizin ve Emeklilerimizin İnsanca Yaşayabilecek Bir Ücret Alabilmesi için,
  • Demokrasi, Adalet, Eşitlik ve Barıştan Yana İnsanca Yaşanacak Bir Düzen için,
  • Haydi 1 Mayıs’a diyoruz…” sözlerini kullandı.

1 Mayıs’ta emekçiler taleplerini bir kez daha dile getirerek sahada yürüyecekler. Sendikalar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşların katılım sağladığı yürüyüşlerde, işçilerin sahip olması gereken haklar için mücadele sürüyor. İşçilerin, temel hakları için mücadelesinin sürdüğü bu günde Türkiye'nin dört bir yanından emekçiler bir araya geliyor.

1 Mayıs programını paylaştı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde gerçekleştireceği programa yer veren Disk Genel-İŞ Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin“1 Mayıs’ta kortej yürüyüşümüz için 11:00’da Eski Salı Pazarı’nda toplanıyoruz. Cumhuriyet Meydanı’na yürüyeceğiz. Konuşmalar olacak, konuşmaların ardından bir konser planladık. 2024 1 Mayıs’ında emeklilerimizin insanca yaşayabilecekleri bir ücret için, açlık sınırının altındaki asgari ücret için, tüm Belediye şirket işçilerinin kadro hakkı için, gelirde ve vergide adalet için 1 Mayıs alanlarında olacağız” sözlerine yer verdi.

“DİSK olarak taleplerin sürekli peşindeyiz”

İşçilerin mücadelesi geçmişten bu döneme kadar devam ediyor. Disk Genel-İş olarak işçilerin hak taleplerinin sıkı takipçisi olduklarını dile getiren Keskin “Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak bu taleplerin sürekli peşindeyiz, taleplerimizi savunuyoruz. Son olarak tüm Belediye şirket işçilerinin kadro hakkı için meclise önerge sunduk. Bunu takip ediyoruz. Ancak bunun için Türkiye Büyük Meclisi bir çalışma gerçekleştirmedi. Bunun da takipçisi olacağız. Yine aynı konuda vergide adalet, gelirde adalet ile ilgili bir dosya hazırladık. Onu da siyasi parti genel başkanlarına ilettik, takipçisiyiz” ifadelerine yer verdi.

“Çanakkale’de Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi 1 Mayıs kutlanıyor”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bu günün ruhunun yaşanması, sahalarda sivil toplumun bulunması büyük güç veriyor. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi 1 Mayıs kutlamalarında doğan güç ruhu, Çanakkale’de de yaşanıyor. 1 Mayıs ruhunu Çanakkale üzerinde değerlendiren Başkan Keskin “1 Mayıs ruhu Çanakkale’de kitlesel olarak, tüm tertip komitesi olarak, geniş kapsamlı bütün sendikaları sahalarda oluyor. Yine sivil toplum kuruluşları büyük bir güç veriyor. Çanakkale’de Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi 1 Mayıs kutlanıyor” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş