havadurum

Çanakkale'de Kültür ve Sanat Dolu Hafta Başlıyor

Çanakkale Nisan ayında kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. 16 Nisan’da başlayacak etkinlikler, kent sakinlerini bekliyor.

1602

Çanakkale, tarih ve kültürün buluşma noktası olmaya devam ediyor. 16 Nisan'da başlayacak etkinliklerle dolu hafta boyunca, birbirinden değerli sanatçılar ve kültür aktiviteleri şehri renklendirecek.

Haftanın açılışı 16 Nisan’da başlıyor

Haftanın açılışı, 16 Nisan Salı günü saat 15.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek çelenk töreniyle yapılacak. Ardından, şehrin önemli isimlerinin katılımıyla açılış konuşmaları ve saygı duruşuyla devam edilecek. Saat 15.30'da ise kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp İskele Meydanı'na kadar devam edecek. Valilik ziyareti ise saat 16.00'da gerçekleşecek. Sektör temsilcileri, Vali İlhami Aktaş'ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunacaklar.

Kültür ve sanat tutkunlarını heyecanlandıracak bir diğer etkinlik ise saat 17.00'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde gerçekleşecek sergi açılışı ve açılış kokteyli olacak.

Piyano ezgileriyle sanatın esintileri…

16 Nisan'da devam edecek etkinlikler arasında ise özellikle müzik tutkunlarını heyecanlandıracak bir program var. Turhan Mildon Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da gerçekleşecek piyano resitali, Emanuele Leomporri'nin performansıyla unutulmaz anlar yaşatacak.

Çanakkale müziğe doyacak

Hafta boyunca devam edecek etkinlikler arasında 17 Nisan'da "Dünya Ses Günü Etkinlikleri", 18 Nisan'da "Derslikten Sahneye Flüt Sınıfı Konseri" gibi ses ve müzikle ilgili etkinliklerin yanı sıra, 19 Nisan'da "Turizm Paneli" ve "Bisiklet Turu", 20 Nisan'da "Masterclass" gibi pek çok etkinlik bulunuyor.

Zihin ve Beden farkındalığı sanatla birleşecek

Kültür ve sanat dolu hafta, 22 Nisan Pazartesi günü saat 12.30'da MSSF Galeri Sahne'de gerçekleşecek "Zihin ve Beden Farkındalık Atölyesi" ile son bulacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş