havadurum

Çanakkale ve Kepez sokak hayvanları için iş birliği yapacak

Çanakkale Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda, Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliğinde Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Ortak Kullanım Protokolü masaya yatırıldı.

964

Çanakkale Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı düzenlendi. Bugün Yeşil Yerel Yönetimler Binasında gerçekleştirilen toplantıda 16’ncı gündem maddesi olarak yer alan “Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Kepez Belediye Başkanlığı İşbirliğinde Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Ortak Kullanım Protokolü” tartışıldı. Gündem maddesini tartışmak için AK Parti Meclis Üyesi Bülent Şarlan söz aldı. Şarlan “Bu Çanakkale’ye ekstra bir külfet getirmeyecek mi? Bunu tek bir noktada çözmek yerine iki farklı noktada çözmek çok daha iyi sonuçlar vermez mi?” sorularını yöneltti. Düzenlenen toplantıda, 75 bin nüfusun altında olan Belediyelerin 2024’ün sonuna kadar bakımevi açmakla yükümlü olduğu imzalanacak protokolün 31 Aralık 2024 yılına kadar geçerli olacağı bilgisi paylaşıldı.

“Önümüzdeki dönemde projelerimiz hazır”

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, konuyla ilgili olarak “Önümüzdeki dönemde yerimiz, projemiz hazır. Çok daha uygun şartlarda olacak bakım ve rehabilitasyon merkezi yapacağız. Ama kentte başıboş köpek sorunumuz da var. Bu konuda sahiplendirmeyi, kısırlaştırmayı arttırmamız lazım. Hayvanları da çok uzun süre bakımevinde tutamıyorsunuz. Alıp, aşılarını yaptırdıktan sonra aldığınız yere bırakmak zorundasınız. Bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Sunulan proje oy birliğiyle kabul edildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş