ÇOMÜ'de topluluk masaları açıldı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Kampüsü'nde öğrenci toplulukları tanıtım masalarını açtılar. 1 Ekim'de ÇOMÜ Anafartalar Kampüsü'nde başlayan topluluk tanıtım günleri, 5 Ekim Salı günü son buluyor. Topluluk tanıtım günleri ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'nde 4 Ekim'de ÖSEM' de başlayacak.
ÇOMÜ’de 1 Ekim’de başlayan topluluk tanıtım günleri için öğrenciler, topluluk tanıtım ve kayıt masalarını açtılar. ÇOMÜ Anafartalar Kampüsü’nde başlayan topluluk tanıtım günleri için öğrenciler, topluluklarının tanıtımlarını yapıtılar. Anafartalar Kampüsü’nde 2 Ekim’de biten topluluk tanıtım günleri, 5 Ekim Pazartesi Terzioğlu Yerleşkesi’nde bulunan ÖSEM binasında başlayacak ve 6 Ekim günü son bulacak. Topluluk üyeleri, ÇOMÜ öğrencilerini yapacakları etkinliklere davet ediyor.
Çanakkale Toplum Gönüllüleri Topluluğu-Deniz Çelebi: 2004’ten bu yana Toplum Gönüllüleri Topluluğu ÇOMÜ’de çalışma yürütüyor. Genel olarak toplumsal olaylarla ilgileniyoruz. Mesela geçen sene okul boyama etkinliği gerçekleştirdik. Daha çok toplumda kadının yerine, çocukların yerine dikkat çeken çalışmalar yapıyoruz. Bu sene de iyi başladık ve projelerimizin devamı gelecek.
ÇOMÜ Fotoğraf Topluluğu (ÇOMÜ-FOT)-Ali Diker: Daha çok fotoğraf ve sosyoloji ilişkisiyle ilgili etkinlikler yapıyoruz. Etkinliklerimiz daha çok sunum ağırlıklı geçiyor. Fotoğraf tarihi, fotoğraf okumak, film çözümlemek gibi bu tarz etkinlikler oluyor. Mutlaka her hafta cumartesi günleri etkinlik düzenliyoruz. En önemli etkinliğimiz ise Mayıs ayında düzenlediğimiz fotoğraf festivali. Her sene istikrarlı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
%20G%C3%BClenay%20%C3%87inpolat_resize(1).jpg)
Sosyal ve Düşünsel Araştırmalar Topluluğu-Gülenay Çinpolat: ÇOMÜ’de 3 yıldır aktif olarak çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitelerin AKP tarafından kuşatıldığı bu dönemlerde bilimin ve aydınlanmanın temsilcisi, ilerici ve aydınlanmacı öğrenciler olarak piyasacı ve dinci-gerici eğitime karşı üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği, ürettiği, düşündüğü ve tartıştığı bir topluluğuz. Ülke gündemlerine değinen film gösterimleri, bu film gösterimleri üzerinden tartışmalar yapıyoruz. Tüm ilerici ve aydınlanmadan yana olan öğrencileri topluluğumuza bekliyoruz. (Burhan Mert Balcı)