havadurum

Lapseki’deki cinayette gelişme! 9 şüpheli yakalandı!

Çanakkale'de 16 Ağustos 2014 tarihinde Balcılar Köyü Kuruçeşme Mevkii'nde kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunmuştu. 4 ay süren titiz bir çalışma sonucunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

2342

16 Ağustos 2014 tarihinde Çanakkale Lapseki İlçesi Balcılar Köyü Kuruçeşme Mevkiinde kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunmuştu. Olayla ilgili Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel ekip kurularak soruşturma başlatılmıştı. 4 ay süren titiz çalışmalar sonucunda kimliği belirsiz cesedin Z.C. isimli şahsa ait olduğu ve cinayetle bağlantılı 9 şüpheli olduğu tespit edildi.

Maktulün Kimliği DNA Eşleşmesiyle Belirlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kimsesizler Mezarlığı'nda defnedilen kimliği belirsiz cesedin kimliğinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu DNA Veri Bankası'ndan faydalanıldı. Maktulün DNA örnekleri ile şüphelilerden alınan DNA örneklerinin eşleştirilmesi sonucunda cesedin Z.C.'ye ait olduğu kesinleşti.

Şüpheliler Yakalandı

Z.C. ile bağlantılı olabileceği değerlendirilen şüpheliler üzerinde yapılan saha çalışmaları, teknik takip ve DNA eşleştirmesi sonucunda cinayeti gerçekleştiren, suça iştirak eden ve yardım eden toplam 9 şüpheli tespit edildi. 19 Nisan 2024 tarihinde Çanakkale'de 8 ve İstanbul'da 1 olmak üzere eş zamanlı operasyon düzenlendi. M.C., A.C., G.C., M.C., A.C., M.C., G.C., A.B. ve E.Y. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Gözaltına Alınan Şüpheliler Adli Makamlara Sevk Edildi

Yakalanan 9 şüpheli, 22 Nisan 2024 tarihinde adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş