Turizm seferberliği
"Rusya krizi mevcut durumu daha da zorlaştırdı"
ÇATOD yönetim kurulu üyesi Anzac Otelleri İşletmecisi Armağan Aydeğer; 2016 yılının savaş ve çatışma ortamı ile mülteci krizi nedeniyle zor bir yıl olduğunu ifade ederken, "Türkiye olarak Rusya ile devam eden mevcut kriz bu durumu bir kademe daha zorlaştırmış durumda" ifadelerini kullandı. Aydeğer, bu durumdan kurtulmak için, "Başta ülke ve Çanakkale turizminin güçlenmesi, alternatif pazarların oluşması için cansiperane bir şekilde mücadele ediyoruz. Sürekli tanıtımlar ile güvenli ülke imajımızı güçlendirmeli ve turistlerin ülkemizi ve bölgemizi ziyaret etmeleri için çaba harcamalıyız" dedi.
26-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen İsviçre`nin en büyük Uluslararası Turizm Fuarı, FESBO tamamlandı. 5 Salonda 650 katılımcının yer aldığı, ZÜRİH Fuar merkezinde gerçekleştirilen fuarı 62 bin kişi ziyaret etti. Çanakkale, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği`nin (ÇATOD) girişimleri ve Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nün katkıları ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı standında tanıtıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ÇATOD yönetim kurulu üyesi Anzac Otelleri İşletmecisi Armağan Aydeğer; “Bu yıl ilk kez Çanakkale olarak Zürih FESBO fuarına katılıyoruz. İsviçre’de yüksek gelire sahip nitelikli turist potansiyeli mevcut. İsviçre’de yaşayan Türk vatandaşlarımızın Çanakkale`ye çok yoğun bir ilgisini gözlemliyoruz. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarımız başta Avrupa olmak üzere Çanakkale Turizm için çok büyük bir potansiyeli elinde barındırıyor” dedi.
“2016 zor bir yıl”
Aydeğer, 2016 noktasında yaptığı değerlendirmede; “2016 yılı, tüm dünya turizmi için başta global terör riskinin getirdiği endişeler, Ortadoğu’daki savaş, son 50 yılın en büyük mülteci krizi nedeniyle zor bir yıl. Türkiye olarak Rusya ile devam eden mevcut kriz bu durumu bir kademe daha zorlaştırmış durumda. Bizler başta ülke ve Çanakkale turizm güçlenmesi, alternatif pazarların oluşması için cansiperane bir şekilde mücadele ediyoruz. Sürekli tanıtımlar ile güvenli ülke imajımızı güçlendirmeli ve turistlerin ülkemizi ve bölgemizi ziyaret etmeleri için çaba harcamalıyız” dedi.
“Hayal değil, somut gerçekler”
Aydeğer, açıklamasını, “Çanakkale; Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki çok kıymetli değerlerimizin yanı sıra tüm dünyayı yakından ilgilendiren başta Troia, Assos, Alexandra Troas gibi kıymetlerimiz olmak üzere antik bir zenginliğin mirasına sahip. Bu değerlerimizin doğru stratejiler ile tanıtım ve sunumu Çanakkale`yi dünya turizminde üst liglere taşıyacaktır. Pamukkale Ören Yeri 1 milyon 800 bin ziyaretçi ağırlıyor, Troia da ise bu rakam 500 bin bile değil. Başka bir ifade ile sadece Troia müzesi ve beraberindeki değerlerin aktif tanıtımı ve doğru sunumu ile çok kısa bir sürede 1 milyon beş yüz bin ilave turistin ziyaretini sağlayabiliriz. Bunlar hayal değil somut gerçekler. 2018 yılının Turizm Bakanlığımız önderliğinde Troia yılı ilan edilmesi konusu çok çok önemli. Bu konu eğer UNESCO tarafından da desteklenirse yıldızlı bir durum oluşur. Bu konuda acil çalışmalarımıza başlamamız gerekiyor. Valiliğimiz, Milletvekillerimiz ve yerel idaremizin bu konuda gösterecekleri irade çok önemli. Bizler Çanakkale lider Turizm sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve bölgemizin yerel işletmeleri ve yatırımcıları olarak her türlü fedakarlığı göstermeye hazırız” ifadeleri ile tamamladı.
(Haber Merkezi)