havadurum

Cazibe kentine yakışmayan trafik!

1269

 Çanakkale’de alışageldik iskele trafiği görüntüleri artarak devam ediyor. Kilometrelerce oluşan araç kuyruklarında yüzlerce araç,saatlerce vapura binmek için bekliyor. Son dönemde başlattığı turizm hamlesi ile cazibe kenti olarak anılan Çanakkale’ye yakışmayan görüntülere yetkililer tarafından halen çözüm bulunmaması ise tepkiye neden oluyor.  İskelenin şehir dışına taşınması ya da ikinci bir iskelenin açılması, Kepez Liman İskelesi’nin geçişlerde kullanılması… gibi birçok öneri sunulsa da, şu ana kadar çözüme yönelik herhangi bir adım atılmış değil. Her bayram ve tatil gidiş dönüşlerinde yaşanan iskele trafiği sıkışıklık görüntüleri geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda da yaşandı.  Kurban Bayramı tatiline çıkan ve Çanakkale’den geçmek zorunda kalan vatandaşlar, gidiş dönüşlerde saatlerce vapur sırası bekledi. Kilometrelerce uzayan kuyruklarda bekleyen vatandaşlar için tatil, Çanakkale’de eziyete döndü.  

 
Trafik sıkışıklığı gece gündüz devam etti
Demircioğlu Caddesi üzerinde yoğun şekilde olan trafik, araç sürücülerini mağdur ederken, trafiğin Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinde de yoğunlaşması kent içi ulaşımı kilitledi. Bayramın ilk gününden itibaren başlayan trafik yoğunluğu gece gündüz devam etti. Çanakkale-Kilitbahir, Çanakkale-Eceabat, arasındaki feribotları kullanmak isteyen çok sayıda araç sürücüsü, iskelelerde uzun kuyruklar oluşturdu. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, kent içi trafiğin aksamaması için araçları Demircioğlu Caddesi üzerinde bekletirken feribot seferleri yoğunluk nedeniyle saatsiz olarak yapıldı. Bayram öncesi alınan tedbirler nedeniyle vatandaşların mağdur edilmemesine dikkat edildi. Çanakkale’den Kilitbahir ve Eceabat iskelelerine aralıksız feribot ile sefer yapıldı. 
 
Aralıksız yapılan seferler çözüm olmadı
İstanbul ve Trakya’dan 9 günlük kurban bayramı tatili için yola çıkan tatilciler, Çanakkale’deki feribot iskelesinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Tatilciler, Avrupa`dan Anadolu yakasına geçebilmek için Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatlarını kullandılar. Vapur İskelesi’nin kent içinde olmasından dolayı yoğunluk, giderek arttı. Sabahın erken saatlerinde başlatan trafik yoğunluğu, gün boyu devam ederek ertesi sabaha karşı 03:00-04:00 sıralarına kadar devam etti. Aralıksız sefer düzenleyen feribotlar ise, yoğunluğu azaltmaya yetmedi. Çevre illerden kente gelerek bayram ziyareti düzenleyen vatandaşlar, trafik yoğunluğu sebebiyle zor anlar yaşadılar. 
 
Trafik Polisleri bayram boyunca mesai yaptı
Çanakkale il emniyet müdürlüğünün görevlendirdiği trafik polisleri, trafiğin kontrolünü sağlamaya çalıştılar. Trafik yoğunluğunun Demircioğlu Caddesi üzerinde yaşandığı zamanlarda, kente misafir olarak gelen ya da kentten gidecek olan araç sürücülerinin yanı sıra kentli sürücüler de durumdan olumsuz etkileniyordu. Çanakkale il emniyet müdürlüğü, bu yıl trafik güzergahını değiştirerek kent içi yoğunluğu hafifletmeye çalıştılar. Demircioğlu Caddesi üzerinden feribota geçecek olan araç sürücüleri, İnönü Caddesi, Demircioğlu Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahlarını takip ettiler. 
(Eren Aşnaz-Baykal Sağlam)
Paylaş