havadurum

Kentte Kurban Bayramı tatili başladı!

535

 10 gün sürecek olan Kurban bayramı tatili başladı. Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olarak açıklanmasının ardından tatilini dışarıda geçirmek isteyen bazı vatandaşlar dün Çanakkale’den ayrıldı. Tatil için Çanakkale güzergahını kullanmak isteyen vatandaşlar ise, kent içi trafiğinin aksamasına neden oldu. Çanakkale İskelesi önünde oluşan uzun araç kuyrukları Demircioğlu Caddesi’ni kapattı. Uzun süre Demircioğlu Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde trafik tek şeritten sağlanmak zorunda kaldı. Bu caddelere çıkan sokaklar ise trafiğe kapatıldı. Bayram tatiline giden vatandaşlar nedeniyle, trafiğe kapalı olan Kordonboyu ve Çarşı caddesi bomboş kaldı.

 
Bankalar ve marketlerde alışveriş kuyruğu!
Kurban bayramı boyunca hastanelerin sadece acil servisleri çalışıyor. Noterler ise, kurban bayramının sona ermesinin ardından çalışmaya başlayacak. 28-29 Ağustos tarihlerinde tam gün ve 31 Ağustos 2017 Perşembe, Arefe günü bankaların yarım gün çalışacağını duyan vatandaşlar, bayram tatili boyunca ihtiyaçlarını giderebilmek için bankalarda uzun kuyruklar oluşturmaya başladılar. Yine market alışverişini önceden yapmaya başlayan vatandaşlar, daha çok ekmek fırınları önünde sıra oluşturdular. 
 
31 Ağustos’ta PTT merkezleri açık olacak! 
PTT AŞ, iş yerlerindeki mesai saatlerini idari tatil günlerini dikkate alarak düzenledi. Buna göre, vatandaşlar, 28 ve 29 Ağustos’ta tüm PTT merkez ve şubelerinde mevcut çalışma saatleri dahilinde iş ve işlemlerini yapabilecek. 31 Ağustos`ta ise sadece PTT merkezleri açık olacak. Bu merkezlerde, yeterli personel bulundurulmak suretiyle saat 13.00`e kadar hizmet verilecek.
 
Belediye ek binada hizmet verecek
Ayrıca Çanakkale Belediyesi Kurban Bayramı ile ilgili yaptığı duyuruda; “26 Ağustos-4 Eylül 2017 Tarihleri arasında (Bayram Süresince) Çanakkale Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda (Balıkhane Binası) yer alan veznelerimiz 08.00 ile 17:00 saatleri arasında kentlilerimize hizmet vermeye devam edecektir” dedi.
 
Biletler tükendi…
Öte yandan bayramda seyahat etmek isteyenler için uçak ve otobüs biletleri kalmadı. Kurban Bayramı tatilinin on gün olmasından dolayı Çanakkale’de otobüs ve uçak biletleri yüzde 70 oranında satış gösterdi ve biletler tükendi. Çanakkale’den farklı şehirlere yolculuk etmek isteyen vatandaşlar otobüs ve uçak firmalarında yer bulamıyor.
(Şebnem Özer)
Paylaş