havadurum

Yeşil Elma ailesinde dopdolu yaz sezonu

417

 Yeşil Elma Kreş ailesi, yorucu bir yılı geride bırakan çocukları hem eğlendiriyor hem de öğretiyor. Uzman antrenörler ile yaz okullarının devam ettiğini söyleyen Yeşil Elma Kreşi yetkilileri; “Çocuklarımız eğlenceli, öğretici, keyifli, yorucu bir o kadar da uzun bir süreci bitirdiler. Tatil kapıya dayandı… Yoğun geçen bir öğretim yılının ardından çocuklarımızın eğlenerek vakit geçirmeleri, düzenli bir şekilde spor yapmaları, farklı fiziksel ve sosyal beceriler kazanmaları, arkadaşlık duygularını geliştirerek yeni dostluklar kazanmaları, takım çalışmasının keyfini yaşamaları, zaman planlamasını öğrenmeleri, beslenme alışkanlıklarını düzenlemeleri, düzenlenen oyunlardan ve yarışmalardan yola çıkarak kazanmanın sevinciyle, kimi zaman kaybediyor olmanın burukluğunu kişiliklerinde dengeli bir biçimde kaynaştırabilmelerini sağlamayı hedeflediğimiz yaz okulumuz, Eylül ayında başlayacak olan yeni dönem için çocuklarımıza tam bir doping oldu. Uzman antrenörümüz Halil Kuzu ile tenis derslerimiz başladığı günden itibaren, eğlenceli, akıl dolu ve eğitici oyunları ile sadece çocuklarımızın değil onları izlemeye gelen velilerimizin de gönlünü kazanmayı başardı. Kendine güven, cesaret, bütünlük, işbirliği, doğruluk, mücadele isteği, takım disiplini ve kolektif düşünce, yardımlaşma ve hepsinden önemlisi başarı ve başarısızlığı sindirebilmeyi öğrenmek ve öğretmek amacı ile yola çıkan hocamız Halil Kuzu çocuklarımızın harika bir yaz okulu geçirmelerini sağladı” dediler.

 
Kış ayları yüzme kayıtları başladı 
Yeşil Elma Kreşi yetkilileri, yüzme sporlarına ilginin yoğun olduğunu belirterek; “Yapılan araştırmalara göre yüzme vücut kaslarını bir bütün olarak çalıştırdığı için çocukların gelişim dönemlerinde tüm sporlardan daha faydalı. Bu bilgiden yola çıkarak Yeşil Elma Kreş ailesi yaz okuluna yüzme derslerini de ilave etti. Çocukların suyu ve su ile oynamasını avantaja döndürmek isteyen öğretmenler hocaları Hakan Yalçınkaya ile birlikte bu sevgiyi yaz okulu süresince eğlence ve öğrenmeyle bütünleştirdiler. Çocuklarda yüzme öğrenimi eğitmen tarafından verildiğinde, yüzme sporunun fiziksel etkilerinin daha doğru ve etkin hissedildiği şüphe hiç şüphe götürmez. Çocuklarımızda yüzme eğitimlerine Hakan hoca önderliğinde öncelikle nefes ve suda durma çalışmaları yaptılar, bu sayede çocuklar daha temelden nefes kontrolüne ve suda duruşa dair doğru temellerle yüzmeye başladılar. Kreş öğretmenleri, özel cankurtaranlar ve Hakan Yalçınkaya eşliğinde bol sulu bir yaz okulunu geride bakıyoruz, kış için devam edecek çocuklarımızın kayıtları başladı bile” açıklamasında bulundular.
 
Orff eğitimleri ilgi gördü
Yeşil Elma Kreş’te gerçekleşen orff kursları hakkında da bilgi veren yetkililer; “Rüya gibi bir orff, ritim ve temel müzik eğitimi dersi. Evrensel bir dil olan ritim ve müzik, ilk kez annelerimizin karnında, onların kalp atışlarıyla yaşamımıza girdi. Çocuk ve insan gelişiminde büyük rol oynayan ve ruhlarımızın gıdası müzik Yeşil Elma Kreş öğrencilerine Rüya Akın hocamız eşlik etti. Tıpkı bizler gibi Orff yaklaşımı da çocukta sahip olduğu potansiyeli bulup ortaya çıkarmayı hedefliyor. Çocuklar yaz okulu boyunca hem temel nota ve ritim dersleri alırken dersleri boyunca birbirinden güzel enstrümanlarda yaptılar. Kendilerinin yaptıkları aynı zamanda derslerinde de kullandıkları müzik aletleri ise onları her şeyden çok mutlu etmeye yaradı. 5 çizgi 4 Aralık notalar onlara yakışır diyerek yaz okulumuzun sonuna geldik ve 2017/2018 Eğitim öğretim yılı için hazırlıklara başladık” ifadelerine yer verdi.
(Şenol Güven)
Paylaş