havadurum

TEMA Vakfı'ndan Açıklama

TEMA Vakfı, resmi internet sitesinden yayınladığı açıklamada, son günlerde dolaşıma giren yanıltıcı e-postalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

881

Tema resmi internet sitesinden yaptıkları açıklamada çekirdeklerin toplanması ve ekilmesi hakkında kamuoyuna resmi siteleri üzerinden bir açıklama yaptılar. “Son günlerde internet üzerinde dolaşan ve yanlış bir algı oluşturan e-postalar üzerine TEMA Vakfı, kamuoyuna bir açıklama yapma gereği duymuştur. Bu e-postalarda, dünyada 10 yılda bir yaşanan yağış dönemine işaret edilerek çeşitli meyvelerin çekirdeklerinin toplanması ve ekilmesi gerektiği belirtilmekte ve bu konuda TEMA'nın destek verdiği iddia edilmektedir. Ancak, TEMA Vakfı'nın böyle bir projeyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Meyve çekirdeklerinin toplanması ve ekilmesi konusunda herhangi bir teşvikleri veya faaliyetleri söz konusu değildir.

Ayrıca, tohumdan meyve ağacı elde etmenin düzenli bir meyve üretimi için uygun bir yöntem olmadığı bilinmektedir. Meyve yetiştiriciliğinde kullanılan tohumlar sadece anaç yetiştirmek amacıyla kullanılır ve tohumdan çıkan fertlerin kaliteli meyveler verme garantisi bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra, meyve çekirdeklerinin doğaya gelişigüzel ekilmesi, bitki hastalıklarının kontrolsüz bir şekilde yayılmasına neden olabilir ve yerinde koruma prensiplerine aykırıdır.TEMA Vakfı olarak, bilimsel olmayan ve çevreye zarar verebilecek uygulamalardan kaçınılması gerektiğini vurgulamaktayız. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve bilimsel gerçeklerin ön plana çıkarılması önem arz etmektedir.” denildi

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş