havadurum

Başkan Erkek “Bu tip işlemlerin uygun olmadığını düşünüyorum”

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda, geçtiğimiz aylarda gündemdeki yerini koruyan ’69 işçi’ konusuna değinildi. Konuya ilişkin Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, açıklamalarda bulundu. Erkek “Seçimden çok kısa bir süre bu tip işlemlerin çok uygun olmadığını düşünüyorum” dedi.

685

Çanakkale Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantı, Yeşil Yerel Yönetimler Binası’nda saat 17:00’da başladı. Toplantıda, Çanakkale gündeminde bir süredir yer alan ’69 işçi’ konusuna yer verildi. Çanakkale Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Emirhan Şahbaz’ın yönelttiği soruya, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek yanıt verdi.

“Bu mağduriyetlerin giderilmesi için bir çözüm yolu düşünülmekte midir?”

Çanakkale gündeminde, bir süredir tartışma konusu olan 69 işçi konusunu, toplantıya taşıyanÇanakkale Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Emirhan Şahbaz “Geçtiğimiz aylarda kamuoyunu meşgul eden 69 işçimizin kadrolarının iptali hususuna değinmek istiyorum. Bu konuda merak ettiğimiz bazı hususları sormak istiyoruz. Öncelikle bu 69 kişinin kadroya alımı kamuoyunda hemen seçim olması nedeniyle seçim odaklı işe alım olarak değerlendirilmiştir. Ancak araştırdığımızda bu arkadaşlarımızın en az 5 senedir Belediyenin şirketlerinde çalıştığını öğrenmiş bulunuyoruz. Ancak eksik bilgilendirmeden dolayı seçim öncesi işe alım olarak bir algı oluşmuştur. Bu algı, söz konusu personelimizi ve önceki dönem başkanımız Ülgür Gökhan’ı töhmet altında bırakmaktadır. Bu işçilerin kargoya alınımına ne zaman karar verilmiştir? Güvenlik soruşturmaları ve diğer işlemler neden başlatılmamıştır? Bu 69 arkadaşımız kanaatimizce mağdur edilmiştir. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma veyahut hukuki çözüm yolu düşünülmekte midir?” dedi.

“Bu idari işleminin iptalini uygun gördük”

Şahbaz’ın sorusunun ardından Belediye Başkanı Erkek, konuya kendisinin yanıt vereceğini söyleyerek “Bütün çalışanlarımız bizim için değerli. Bizim şirketlerimizde toplam, 69 kişi de dahil olmak üzere 861 kişi çalışıyor. Hepsi bizim için önemli. Memurlarımız 330, kadrolu işçimiz 269 kişi. Toplam 1460 personelimiz var. Hepsinin emek ve çalışmaları bizim için önemli. Ben mazbatamı alıp çalışmaya başladığımda bu işlem benim de önüme geldi. Son 5 yıla baktığımda, 5 yılda 4 kişi kadroya alınmış. Son 5 yılda toplam 4 kişi alınmışken, mart ayında 69 kişi birden alınmasını ben doğru bulmadığım için bu idari işleminin iptalini uygun gördük. Bu arkadaşlarımız 1-2 ay önceki iş konumlarına döndüler. Önümüzdeki süreçte performanslara ve liyakate bakarak mutlaka tekrardan bir değerlendirme yapacağız. Bu işlemlerde başkanlık oluru da alınmamış. Ben bunu gördükten sonra iptal etmeyi uygun gördüm. Seçimden çok kısa bir süre bu tip işlemlerin çok uygun olmadığını düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş