havadurum

Bigalı öğrenciler Prag’da

Biga Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Erasmus Plus programından hibe desteği almaya hak kazandı.

1466

Biga Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Erasmus Plus (KA121-SCH) 2023-1-TR01-KA121-SCH-000163785 numaralı Okul Eğitimi Akredite programından hibe desteği almaya hak kazandı. Bu kapsamda öğrencilerden Mirac Naz Sadıklı, Cemil Enes Sarıtaş, Busenur Avuç ve Elif Berber, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gerçekleştirilen proje faaliyetlerine katıldılar.

Bigalı öğrenciler 2 Şubat’a kadar ülkenin eğitim sistemi ve kültürünü gözlemleyecek

Projenin amacı, yeni beceriler kazanmak, kişisel gelişimlerini güçlendirmek ve istihdam olanaklarını artırmakla birlikte yabancı dil becerilerini geliştirerek uluslararası iş birliğini güçlendirmektir. Aynı zamanda, eğitimin dijitalleşme sürecinde dijital yeterliliklerini artırmak ve tüm anahtar yetkinliklerde gelişimlerini sağlamak hedeflenmek. Bu proje ayrıca öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerini destekleyerek girişimcilik ve inisiyatif alma yeteneklerini geliştirmeyi, kültürel farkındalık ve yaratıcılık becerilerini artırmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz, 2 Şubat tarihine kadar ülkenin eğitim sistemi ve kültürünü gözlemlemek üzere eğitim faaliyetlerine katılım sağlayacaklar.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş