havadurum

Öğretmen atamaları ne zaman? Branş dağılımı nasıl?

Geçtiğimiz günlerde MEB tarafında yapılacak 20 bin öğretmen atamasının takvimi açıklandı.

1918

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada; branş dağılımı ve atanacak öğretmen sayısına dair bilgiler verdi. Öğretmen adaylarının başvurularında KPSS ve mülakat puanlarının her birinin yüzde 50 oranında etkili olacağını belirtildi. Yeni atama kontenjanları, kadro sayısı ve branş dağılımı için Milli Eğitim Bakanlığı atama başvuru kılavuzu yayınlandı. Bakan Tekin’in açıklamasında “Atamalarda yüzde 50 mülakat yüzde 50 KPSS puanını baz alacağız. Başvurular ise 20 Mayıs’ta başlıyor” dedi.

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

MEB, sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20- 31 Mayıs tarihleri arasında alacak. Sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek, adayların gireceği sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

ATAMA TAKVİMİ BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasında, sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik öğretmenliği için bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce 968 öğretmen atanacağını açıkladı.

ATAMALARIN YÜZDE 50 MÜLAKAT YÜZDE 50 KPSS PUANI İLE YAPILACAK

öğretmen atamaları için yapılan açıklamada Bakan Tekin "Yüzde 50 mülakat yüzde 50 KPSS puanını baz alacağız. Atama yönetmeliğimizdeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanacak. Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20- 31 Mayıs tarihleri arasında alınacak.” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş