havadurum

Çanakkale Ayvacık’ta Orman Yangını: Ekipler Müdahale Ediyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Alevler, evleri ve ahırları tehtit ediyor.

1107

Çanakkale’de orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının çıkış nedeni, etkilediği alan ve canlılar henüz bilinmiyor. Yangınla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Yangın Nerede ve Nasıl Çıktı?

Yangın, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Küçükkuyu Şefliği Nusratlı rampaları mevkiinde bugün saat 14.00 sıralarında başladı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Bölgeden gelen duman ihbarı üzerine Çanakkale Orman Yangın Yönetim Merkezi harekete geçti. Alevler, evleri ve ahırları tehtit ediyor.

Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Yangına, Bayramiç, Çanakkale Merkez ve Edremit’te konuşlu 3 helikopter ve Edremit’te bulunan 2 su atar ve 2 amfibik olmak üzere toplam 4 uçakla birlikte havadan müdahale ediliyor. Ayrıca, Ayvacık ve çevre işletmelerde yer alan kara ekipleri de yangın alanına sevk edildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları bu dakika itibariyle ekiplerin yoğun çabaları ile devam ediyor. Yangından etkilenen alanın büyüklüğü ve zarar gören canlıların sayısı henüz netleşmedi. Bölgede bulunan yerleşim yerleri ve tarım arazileri için herhangi bir tehlike olup olmadığı da bilinmiyor. Yetkililer, yangınla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. (Damla Yeltekin)

Paylaş