havadurum

Erkek, "Çanakkale'de yalana izin vermeyeceğiz"

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek ve beraberindekiler Golf Aile Çay Bahçesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Erkek, “Biz birlikte olduğumuz sürece, Çanakkale’de yalana, talana asla izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki dönem her şey çok güzel olacak” dedi.

814

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek ve beraberindekiler Golf Aile Çay Bahçesi’nde bir araya gelerek Kordon boyunca yürüdü. Seçim yürüyüşü Donanma Çay Bahçesi’nden Çarşı Caddesine ve buradan da Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Cumhuriyet Meydanına kent halkına seslenen Erkek, “Çanakkale barışın ve özgürlüklerin kentiyse, buradaki sosyal demokrat yerel yönetim anlayışının katkısı çok büyüktür” dedi. Yürüyüşe CHP Çanakkale Millet Vekili İsmet Güneşhan, İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı Can Ergun, önceki dönem belediye başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda partili katıldı.

“Bu kentte kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz”

Erkek, “Uzun zamandır Çanakkale’nin güzel sokaklarında birlikte çalışıyoruz. Hemşerilerimizle kucaklaşıyor, dertleşiyoruz. Bizden sevgilerini esirgemeyen tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bu şehirde gülmeyi, yaşamayı, dünya görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun hep birlikte barış içinde, huzur içinde kardeşçe yaşıyoruz ve böyle yaşamaya devam edeceğiz” diye belirtti.

“Şeffaf olacağız ve hesap verebilir olacağız”

Çanakkale’ye hizmet eden belediye başkanlarını anarak, “Biz kente barışın ve özgürlüklerin kenti diyorsak onların duruşlarının katkılarını, emeklerini asla unutmayacağız. Önümüzdeki dönemde de bizim en büyük projemiz, katılımcı olacağız, şeffaf olacağız ve hesap verebilir olacağız. Yerel demokrasi belediyelerle var olabilir” sözlerine yer verdi.

“Önümüzdeki dönem her şey çok güzel olacak”

Erkek konuşmasını şu şekilde bitirdi, “Bugün ülkemiz ve 86 milyon freni patlamış kamyon gibi sürükleniyor. Neden? Çünkü eşitsizlikleri, adaletsizlikleri, yoksulluğu büyüten tek adam sistemiyle karşı karşıyayız. Bu sistemin karşısında hiçbir denetleme yok. Bu sistemin karşısında hiçbir denge denetleme yok. Bu seçimlerde o dengeyi seçmen kuracak. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için… biz bu kentte özgürce yaşamaya devam etmek istiyoruz. Bu kent talan edilsin istemiyoruz. Korunsun istiyoruz. Sağlıklı ve planlı büyüsün istiyoruz. Biz birlikte olduğumuz sürece, Çanakkale’de yalana, talana asla izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki dönem her şey çok güzel olacak.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş