havadurum

İYİ Parti'den sert tepki: "Kadrolar siyasi kavgaya alet edilemez”

İYİ Parti Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkanı Av. Emirhan Şahbaz, “Çanakkale Belediyesi halkın belediyesidir. Kimsenin kadroları ve personeli üzerinden şahsi hesabını görebileceği, parti içi hesaplaşmalara alet edebileceği bir kurum olamaz.” dedi.

2465

Çanakkale Belediyesi’nde yerel seçim öncesi 69 işçiye verilen kadroların iptali gündemdeki yerini koruyor. Belediye Meclisi Mayıs ayı Meclis Toplantısında İYİ Parti Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkanı Av. Emirhan Şahbaz konuyu gündeme getirmiş ve Şahbaz’ın sorusu üzerine Erkek açıklamalarda bulunmuştu. Konuya ilişkin İYİ Parti Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkanı Av. Emirhan Şahbaz açıklamada bulundu. Şahbaz, “Belediye Başkanımız Muharrem Erkek bu işlemleri doğru bulmadığını neden seçimden önce, kampanya sürecinde beyan etmemiştir” diye sordu.

“Kadroya alım ve iptali işlemleri parti içerisindeki grupların siyasi çekişmelerine alet edilmiştir”

Şahbaz, “2 Mayıs 2024 tarihinde yapılan Çanakkale Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda geçtiğimiz ay kadroları iptal edilen 69 işçi meselesine değinmiştik. Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Erkek’e ve ilgili idari birimlere bu 69 işçimizin kadrolarının verilmesi ve ardından iptaline ilişkin sürecin tüm detaylarıyla kamuoyuna açıklanması gerektiğini bildirmiştik. Bunun üzerine Sayın Başkan hemen seçim öncesinde bu şekilde kadro verilmesini ‘doğru bulmadığını’ ve usuli eksikliklerin de bulunduğunu, bu sebeple kadroların iptaline karar verdiğini mecliste cevaben bildirdi. Öncelikle Sayın Başkana yapmış olduğu samimi açıklama için teşekkürlerimizi sunuyorum. Ancak buradan anlaşılıyor ki kadroya alım işlemleri sadece güvenlik soruşturmalarının yapılmaması sebebiyle iptal edilmemiştir. Bu durum kadro iptali için adeta bahane edilmiştir. Kadroların iptaline asıl sebep Sayın Erkek’in seçim öncesi kadroya alımları doğru bulmamasıdır. Ancak bu kadroya alım işlemleri yine Cumhuriyet Halk Partisi döneminde gerçekleştirilmiştir. Kanaatimizce bu kadroya alım ve iptali işlemleri parti içerisindeki grupların siyasi çekişmelerine alet edilmiştir” dedi.

“Çanakkale Belediyesi’nin kadrolarının parti içi siyasi kavgalara alet edilmesi doğru mu?”

Şahbaz, konuyla ilgili “Çanakkale Belediyesi’nin, Çanakkale halkına ait olan kadrolarının parti içi siyasi çekişmelere ve kavgalara alet edilmesi doğru mudur” sorusunu yönelterek, “Belediyemizin tüm personeli bizler için kıymetlidir. Ancak bir önceki dönem görev yapan Başkan ve Başkan Yardımcıları’nın takdiri ile gerçekleştirilen kadroya alım işlemlerinin bir sonraki dönemde ‘doğru bulunmayarak’ iptali, parti içindeki hesapların milletin kadroları ve belediyemiz personeli üzerinden görülmesi anlamına gelmektedir” dedi.

“Başkan neden bu işlemlerin gerçekleştiği tarihte tepki göstermedi?”

Kadroya alım işlemlerinin yerel seçimlerden yaklaşık bir ay önce başlatıldığını ve 27 Mart tarihinde kadroya alımların gerçekleştiğini hatırlatan İYİ Partili Şahbaz, “Belediye Başkanımız Muharrem Erkek bu işlemleri doğru bulmadığını neden seçimden önce, kampanya sürecinde beyan etmemiştir? Başkanlığına talip olduğu belediyenin kadrolarına ilişkin yapılan işlemi doğru bulmayan Başkan neden bu işlemlerin gerçekleştiği tarihte tepki göstermemiştir? Çanakkale Belediyesi halkın belediyesidir. Kimsenin kadroları ve personeli üzerinden şahsi hesabını görebileceği, parti içi hesaplaşmalara alet edebileceği bir kurum olamaz. Tüm Çanakkaleli hemşehrilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağımıza ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunarım” sözlerine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş