havadurum

Pehlivan “İl Özel İdaremize başarılar diliyoruz"

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Güneş Pehlivan 2024-2029 İl Genel Meclisi Çalışma Dönemi Birinci Meclis Birleşimi Açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

1766

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Güneş Pehlivan 2024-2029 İl Genel Meclisi Çalışma Dönemi Birinci Meclis Birleşimi Açılış konuşmasında şunları söyledi; “Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına öncelikle 31 Mart Yerel Seçimlerinin Çanakkale’mize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni dönem çalışmalarımıza başlamadan önce, bağımsızlık mücadelemizi veren, bizlerin, özellikle kadınların bu mecliste bulunmasının yolunu açan, demokrasimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyetimizin aklını ve ruhunu yücelten tüm aydınlarımızı, gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Göreve ilk kez başlayan saygıdeğer üyelerimiz ile yeniden aday olup seçilerek aramızda bulunan meclis üyelerimize de hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, ilçe ilçe, köy köy Çanakkale’mize yapacağımız hizmetlerde sunacakları yüksek katkılar için şimdiden başarılar diliyorum. Yine halkımızın iradesiyle göreve başlayan 12 ilçemizin ve 11 beldemizin değerli belediye başkanlarına grubumuz adına hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Şeffaf, katılımcı, adil ve kamu yararı anlayışıyla çalışacağımız, meclisimizin tüm paydaşlarıyla siyaset üstü bir dayanışma ile uzun vadeli çözümler üreteceğimiz yeni döneme başlıyoruz. Geçmiş dönemde farklı fikirleri Kurumumuza yaraşır üslup ve saygı ile meclisimizin diğer paydaşlarıyla birlikte buluşturmayı ve ortak payda oluşturmayı başardık. Çanakkale’nin hoşgörü ve hemşehrilik bağlarına yakışır şekilde görev yaptık. Yeni dönemde de tüm çalışma arkadaşlarımızla aynı sorumluluk duygusu ve samimiyetle çalışacağımıza yürekten inanıyorum ve Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına yeni çalışma dönemimizde meclisimize ve İl Özel İdaremize başarılar diliyorum” dedi.

CHP Grubunun İradesi Tavan oran üzerinden imzalanması yönünde

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Güneş Pehlivan 657 sayılı kanuna tabi personel ve sözleşmeli personele kamu görevlileri sendikası ve toplu sözleşme kanunu 32. maddesi kapsamında sosyal denge sözleşmesi imzalanması için il genel meclis kararıyla İl Özel İdare’ye yetki verilmesine ilişkin bir konuşma yaptı.

Pehlivan “Sosyal denge sözleşmesinin imzalanması ile hak edişi alınacak tazminatlardan bu dönem İl Özel İdaremizde memur statüsünde çalışan 168 arkadaşımız faydalanacak. Halihazırda sözleşmeli personelimiz bulunmamakla birlikte, bu tarihten sonra kurumumuzda göreve başlayacak sözleşmeli personellerimiz de bu kapsamdan faydalanabilecekler. Günümüzün ekonomik koşulları hepimizin malumu. Alım gücümüzün her geçen gün zayıfladığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu ekonomik koşullarda, İl Özel İdare personelimizin refahı ve çalışma barışının sağlanması en öncelikli konularımızdan biridir. Dolayısıyla meclis kararı ile idaremize sosyal denge sözleşmesi imzalamak üzere yetki veriyoruz. Vereceğimiz yetki kullanılırken idaremizden beklentimiz sözleşme oranlarının tavan miktar (%120) üzerinden imzalanmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun iradesi budur. Geçtiğimiz dönemde SDS imzalanırken de aynı iradeyi belirtmiştik ve İdaremiz de bu irademizi dikkate alarak önceki dönem denge sözleşmesinin tavan oran üzerinden imzalanmasını sağlamıştı. Mevcut sözleşme döneminde de İdaremizin yetkisini bu yönde kullanacağına inancımız tamdır. Sözleşmeden faydalanacak tüm personelimize şimdiden hayırlı olsun” diyerek sözlerine son verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş