havadurum

İl Genel Meclisi’nde Başkanlık için Halil Ertuğrul öne çıkıyor

31 Mart yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi üyeleri de belirlendi. CHP’nin 19 üye ile çoğunluğu aldığı İl Genel Meclisi’nde, gözler yapılacak seçime kilitlendi. Geçen dönem meclis başkanlığını Nejat Önder’in Ak Parti’ye transferiyle kaptıran CHP’de Halil Ertuğrul ismi ön plana çıkıyor.

1075

31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. Önceki gün (Pazar) sandık başına giden yurttaşlar, kendilerini 5 yıl boyunca yönetmekle görevli siyasi isimleri seçtiler. Yerel yönetimlerde Belediye Başkanı, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi ve Muhtarları belirleyen 31 Mart seçimlerinin ardından mazbataların alınmasıyla beraber yeni seçilenler görevlerine başlayacak. Çanakkale’de İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu alan CHP, 5 yıl boyunda İl Özel İdaresi’nin karar organı olarak görev yapacak.

Çanakkale’de 19 CHP, 12 Ak Parti, 2 İyi Parti ve bir MHP’li üye İl Genel Meclisi’ne girdi. Mazbataların alınmasının ardından yapılacak ilk toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı da belirlenecek. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran CHP’de Meclis başkanlığı için kulis çalışmaları başladı. Kulislerde öne çıkan isim ise Halil Ertuğrul. CHP’nin deneyimli ve etkili siyasi isimlerinden biri olan Ertuğrul’un yeni İl Genel Meclis Başkanı olabileceği belirtiliyor. (Seçkin Sağlam)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş