havadurum

İskenderoğlu “ÇANAKKAL-E vatandaşların cebinde taşıdığı bir belediye olacak”

Çanakkale’de 31 Mart yerel seçimleri için sayılı günler kaldı. Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu’nun Akıllı Şehir Mobil Uygulaması: ÇANAKKAL-E (Logo Gelecek) Projesi dikkat çekiyor.

900

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlara projelerini sunmaya devam ediyor. Projelerini açıklayan İskendeorğlu; “Çanakkale, tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu; kültürlerin kaynaştığı, doğal güzelliklerin her köşesinde hissedildiği; Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Bey’i, Havranlı Seyit Onbaşı’sı, Bigalı Mehmet Çavuş’u, Ezineli Yahya Çavuş’u ve isimleri şanlı tarihimizin altın sayfalarında yazılı kahramanlarımızla Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı eşsiz bir şehir” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale’de 4T ortaya çıkacak”

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, yerel seçim hazırlıkları kapsamında ekibiyle beraber başarılara imza atacağını bir kez daha dile getirdi. İskenderoğlu “Ekibimizle birlikte hazırladığımız ana proje konsepti, şehrin bu dört temel değerini; Tarih, Turizm, Teknoloji ve Tarımı (4T) ön plana çıkararak Çanakkale'yi geleceğe, Türkiye Yüzyılı’na taşımayı hedefliyor” sözlerine yer verdi.

“Herkes için daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve etkin bir Çanakkale”

Akıllı Şehir Mobil Uygulaması: ÇANAKKAL-E (Logo Gelecek) Projesi’ne ilişkin konuşan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı İskenderoğlu; “Yaşamımızın her alanında teknolojiyi entegre ederek günlük işlerimizi daha hızlı ve verimli bir şekilde yönetmemizi sağlayan akıllı çözümler geliştiriyoruz. Çanakkale Belediye Başkanı olarak bu akıllı çözümleri şehir yönetimi ve belediye hizmetlerine taşıyacak olan ‘ÇANAKKAL-E’ mobil uygulamasını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. ‘ÇANAKKAL-E’ uygulaması, belediye hizmetlerinin daha etkin, verimli ve kolay bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmasını amaçlıyor. ‘ÇANAKKAL-E’ ile Çanakkale, vatandaşlarının cebinde taşıdığı bir belediye olacak, onlara zaman ve mekândan bağımsız bir hizmet erişimi sağlayacak. Akıllı şehir teknolojileriyle donatılmış bu uygulama, herkes için daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve etkin bir Çanakkale inşa etme yolunda büyük bir adım olacaktır” cümlelerini kullandı.

ÇANAKKAL-E uygulamasının özelliklerine yer verdi

Projenin özellikleri hakkında konuşan ve uygulamanın faydalarını anlatan İskenderoğlu; “Entegre Hizmetler; Vergi ödemeleri, ruhsat başvuruları, etkinlik takvimi ve daha birçok hizmet tek bir platformda toplanacak. Kent Rehberi; Şehir hakkında ayrıntılı bilgiler, önemli duyuru ve bildirimlerin yer alacağı kapsamlı bir rehber oluşturulacak. Harita Entegrasyonu; Belediye tesisleri ve hizmet noktalarının konum bilgileri uygulama üzerinden erişilebilir olacak. Kullanıcı Dostu Tasarım; Her yaştan vatandaşımızın kolayca kullanabileceği, basit ve kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olacak. Geribildirim ve Destek; Vatandaşlarımızın geribildirimlerinin alınarak uygulamanın sürekli iyileştirilmesine devam edilecek. Gerçek Zamanlı Ulaşım Bilgisi; Toplu taşıma araçlarının anlık konumları ve tahmini varış süreleri sistemde yer alacak. Sesli Asistan ve Erişilebilirlik; Engelli vatandaşlarımız için sesli asistan ve erişilebilirlik özellikleri entegre edilecek” diye konuştu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş