havadurum

Şadan Doğan verginin önemine dikkat çekti

Vergi Haftası'nın 35. yılı dolayısıyla Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, verginin toplumsal refahın artırılmasında ve devletin asli görevlerinden biri olarak önemine vurgu yaparak açıklamalarda bulundu.

1329

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Vergi Haftası vesilesiyle önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, verginin toplumsal refahın artırılmasında kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, adalet, tarafsızlık ve verimlilik ilkeleri çerçevesinde gelirin toplanmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, vergi sisteminin basitleştirilerek daha geniş bir tabana yayılmasının ve mükelleflere kaliteli hizmet sunulmasının sağlam bir vergi sistemi oluşturulması için kilit önem taşıdığını belirtti.

Doğan, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla da kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde finanse edilmesinde vergi gelirlerinin kritik bir rol oynadığını dile getirdi. Vatandaşların vergi ödemelerinin, devlete önemli bir güç sağladığını vurgulayan Doğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve kurumlarının korunması ile ülke savunmasının finansmanında verginin öneminin arttığını ifade etti.

Devletin asli görevlerinden birinin vergi toplamak olduğunu hatırlatan Doğan, vergi politikalarının mükellef odaklı çözümler üretmesi gerektiğini vurguladı. Son olarak, verginin toplumsal refahın artırılmasına katkı sağladığını ve ülkenin daha müreffeh ve mutlu günler yaşamasını desteklediğini belirterek, Vergi Haftası'nı kutladı ve tüm mükelleflere hayırlı kazançlar diledi.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş