havadurum

"SUEZ firması Hizmet-İş sendikasının yetkisine itiraz ediyor"

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, SUEZ firmasında gerekli çoğunluğu sağlayarak toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini aldıklarını ifade ederek, “SUEZ firması yetkilileri, yetki tespitine itiraz etti. SUEZ firması yetkilileri, işçilerin özgür iradesine ipotek koymaya devam etmektedir”

605

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, geçtiğimiz ay Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) bölgesinde çöp toplama ve depolama hizmeti veren SUEZ firmasının işçilerine yönelik sendikal haklarına müdahale etmesini eleştirmişti. “Sendikalı olamazsın” baskısı kurulduğunu ileri süren Yılmaz’dan yeni bir açıklama geldi. Yılmaz, “SUEZ firması işçileri Anayasal haklarını kullanarak HİZMET-İŞ Sendikamıza üye olmuştur” dedi.

“SUEZ firması yetkilileri, işçilerin özgür iradesine ipotek koymaya devam etmektedir”

Yılmaz, “Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) bölgesinde çöp toplama ve depolama hizmeti veren SUEZ firmasında çalışan işçilerin mücadelesi zaferle sonuçlanmıştır. SUEZ firması işçileri Anayasal haklarını kullanarak Hizmet-İş Sendikamıza üye olmuştur. Hizmet-İş Sendikamız SUEZ’de gerekli çoğunluğu fazlasıyla sağlayarak yetki müracaatında bulunmuş ve toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini almıştır. Ancak SUEZ firması yetkilileri, hukuken kazanamayacaklarını bile bile yetki tespitine itiraz etmiştir. SUEZ firması yetkilileri, diğer taraftan da baskı ve tehditle işçilerin özgür iradesine ipotek koymaya devam etmektedir” dedi.

"SUEZ yetkililerini, emekçilerin sendikal tercihine saygı duymaya davet ediyoruz"

İşçilerin demokratik örgütlenme hakkı olduğunu kaydeden Yılmaz, “Örgütlenme aşamasında ‘Ya Hizmet-İş’ten istifa edersiniz/sendikasız çalışırsınız ya da ekmeğinizden olursunuz’ tehdidiyle işçi arkadaşlarımız üzerinde baskı kuran SUEZ firması yetkilileri, şimdi de “Biz HAK-İŞ ile çalışmak istemiyoruz. HAK-İŞ bağlı Hizmet-İş’ten istifa edin, DİSK’e bağlı Genel-İş’e geçin” şeklinde baskı yapmakta, işçi arkadaşlarımızı istemedikleri bir sendikaya yönlendirmeye çalışmaktadır. SUEZ emekçileri Hizmet-İş Sendikamızda kenetlenmişlerdir ve hiçbir baskı, arkadaşlarımızın tercihini değiştiremeyecektir. Tüm tehdit ve baskılara rağmen dik duran emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Hizmet-İş olarak emekçi kardeşlerimizin yanındayız, biriz ve beraberiz. SUEZ yetkililerini, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığının vermiş olduğu yetki tespiti kararına ve emekçilerin sendikal tercihine saygı duymaya davet ediyoruz” sözlerine yer verdi.

“İş barışını dinamitlemeyin”

Yılmaz sözlerine şunu ekledi, “Lütfen baskılarınızı sonlandırın, arkadaşlarımızın sendikalı olma tercihine saygı gösterin. İş barışını dinamitlemeyin. Huzuru bozmayın. Emekçilerin onuru ve ekmeğiyle oynamayın. Hizmet-İş Sendikası olarak tekrar hatırlatıyoruz: Türkiye bir hukuk devletidir ve hiç kimse hukukun üstünde değildir. SUEZ firmasının çöp toplama işlerini yaptığı Çanakkale, Lapseki, Umurbey, Çardak ve Kepez belediyelerimizin başkanlarına da sesleniyoruz. SUEZ işçilerine yapılan baskı, tehdit ve hak ihlallerinden sizler de sorumlusunuz. Lütfen, SUEZ’in işçilere uyguladığı baskı ve tehditlere göz yummayın, hukuksuzluğa ortak olmayın. İşçinin iradesine, anayasal ve demokratik tercihine müdahale edilerek alenen suç işlenmektedir. SUEZ emekçileri kendilerine yapılan baskılardan usanmıştır. SUEZ emekçileri kimsesiz değildir. HİZMET-İŞ olarak üyelerimizin haklarını korumak için tüm hukuki işlemleri başlatmış bulunuyoruz. Emekçi kardeşlerimizin yanındayız, arkasındayız, beraberiz. Biz kavga, çatışma istemiyoruz. Süreç haklarımıza sahip çıkma sürecidir. Bundan sonraki süreci toplu iş sözleşmesiyle tamamlamak istiyoruz.”

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş