havadurum

Yenice’de üreticilere destek

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Yenice ilçesindeki çiftçilere yönelik destekleri sürdürüyor. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleşen projeler kapsamında çiftçilere tohum dağıtımı, hijyen setlerinin teslimi ve eğitimleri verilidi.

1894

Çanakkale'nin Yenice ilçesindeki çiftçilere yönelik destekler devam ediyor. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, üretici çiftçilere sağlanan destekler, Bakanlığın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleşiyor. Üreticilere verilen desteklerin detayları açıklanırken, Yenice ilçesindeki çiftçilere yönelik özel destek programları hakkında bilgi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’mız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi” kapsamında; "Çanakkale İli Kuru Tarım Yem Bitkisi Silajlık Sorgum Üretiminin Geliştirilmesi Projesi”ne istinaden, Yenice İlçemizde, 90 çiftçimize, 1.000 kg “Silajlık Sorgum” tohum dağıtımı gerçekleşti.

Tohum dağıtımının ardından, "Meme Sağlığı ve Süt Hijyeni Projesi" kapsamında ise üreticilerimize "Hijyen Setleri"nin teslimi gerçekleşti. Yenice, Gümüşler Köyünde düzenlenen "Buzağılarda 0-4 Aylık Bakım ve Beslenme ile Süt Sığırcılığında Gebelik ve Laktasyon Döneminde Beslenme Tekniklerinin Öğretilmesi" eğitimine katılan üreticilere katılım belgelere teslim edildi. Belge tesliminin ardından Çınarcık köyünde çilek üreticiliği yapan Ali Demirel’e ait olan çilek tarlasına gidilerek incelemelerde bulunuldu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş