havadurum

Kurban Bayramı öncesi denetim!

Kurban bayramı öncesi yetkililer denetimlerini sürdürüyor.

1446

Kurban Bayramı öncesi hareketlilik devam ediyor. Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sezai Cibelik, Hayvan Sağlığı Karantina Daire Başkanı Hüseyin Eş ve Çalışma Grup Sorumlusu Mehmet Tansel Tarhuncu yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Çanakkale'de önemli ziyaretlerde bulundu. 1915 Çanakkale Köprüsü Canlı Hayvan Kontrol Noktası, Lâpseki İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve GESTAŞ'a bağlı feribot iskelelerinizi ziyaret eden heyete Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Müdür Yardımcısı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü, Lâpseki İlçe Müdürü ve teknik personel eşlik etti.

Ziyaretlerde, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla artacak olan hayvan hareketlerinin denetlenmesi, hayvan hastalıklarını kontrol altında tutmak amacıyla belgesiz ve kaçak olarak bölgeye getirilme ihtimali olan hayvanlara karşı gerekli önlemlerin alınması, kurbanlık hayvanların sağlığı ve karantina süreçleri hakkında detaylı değerlendirmeler yapıldı.

Genel Müdür Yardımcısı Cibelik ve Daire Başkanı Sayın Eş, yapılan ziyaretlerde bölgedeki yetkililerle iş birliğini artırmak ve Kurban Bayramı sürecinde etkin bir şekilde koordinasyon sağlamak amacıyla görüş alışverişinde bulundu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş