havadurum

Elektrik sayaçları neden okunmuyor?

1781

 Bayramiç ve Ezine’ye bağlı kırsal köylere yaklaşık 4 aydır elektrik sayaçlarının okunmayarak, elektrik faturası gelmediği açıklandı. Faturaların neden gelmediği konusunda kesin bir bilgi edinilemezken, köylülerin ilgili kurum müdürü ile konuştuğu, ilgili müdürün, ‘Şubat ayının 17’si itibari ile sayaçların okunmaya başlayacağını’ söylediği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Ali Rıza Berkit, elektrik ücretlerine yılbaşından itibaren geriye doğru zam yapıldığı ve faturalara bu zamlarında yansıyacağını belirtirken, CHP Bayramiç İlçe Başkan Mert Uygun ‘Dolaba’da, Kutluoba’da, Yeşilköy’ başta olmak üzere faturaların hala okunmadığını söyledi. Dolaba, Gedik ve Kutluoba köy muhtarları yaptıkları açıklamada, sayaçlarının yaklaşık Kasım ayından beri okunmadığını belirterek, köylülerin kabarık faturadan tedirginlik duyduklarını ifade ettiler. 

 
“İnsanlardan zamlı elektrik parası alınabilir”
Kırsal kesimde 4 aydan bu yana sayaçların okumadığı ve kendilerine bu konuda köylü vatandaşlardan şikayet geldiğini belirten TÜKODER Başkanı Berkit; “Bilindiği gibi yılbaşından itibaren geriye doğru zam yapıldı. Neden okunmuyor kesin olmamakla birlikte bilgi kirliliği yaratılıp insanlardan zamlı elektrik parası alınabilir. Sözlü müracaatlarda da Bayramiç’te bulunan satış müdürü elektrik sayaçlarının ayın 17’sinde okunacağını belirtmiş. Aynı zamanda Kasım-Aralık-Ocak tarihinden itibaren elektrikler okunmuyor. Neden böyle bir uygulama yapma gereksinimi duyuyorlar, kendilerine soruyoruz” dedi.
 
“Vatandaşlara 4 aylık faturalar gelmiş”
CHP Bayramiç İlçe Başkanı Uygun, kendilerine köy muhtarlar ve vatandaşlar tarafından sayaçların okunmaması ile ilgili bilgi geldiğini belirterek; “Birçok köyde yeni yen okunmaya başlamış. Ancak hala okunmayan köyler var. Dolaba’da, Kutluoba’da, Yeşilköy’de hala okunmamış. Ancak Ezine tarafından ki köylerde okunmaya başlanmış. Onlarda 15 gün içerisinde okunmaya başlamış. Okumalar yeni başlamış. Ezine tarafından geliyor. Vatandaşlara faturalar 4 aylık gelmiş. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş