havadurum

Kentte "özgürlük' sergileri açıldı

255

 54’üncü Troia Festivali açılışı Troia Ören Yerinde Başkan Gökhan’ın konuşması ve Müzikal Dans etkinliği ile gerçekleştirildi. Festival kapsamında düzenlenen sergiler, kentin farklı noktalarında gösterilmeye başlandı. Farklı konularda ve işleyişte gerçekleşen sergiler festival boyunca gösterimde olacak. Vatandaşların ilk günden itibaren rağbet gösterdiği sergiler, Çanakkale Seramik Müzesi, Türkan Saylan Sosyal Tesisleri, Çanakkale Kent Müzesi, Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Madam Keti Evi gibi çeşitli mekânlarda gösterimde kalacak.  

Festival süresi boyunca kentin farklı noktalarında gösterimde olacak sergiler şu şekilde; 
“Ara Güler’in Çanakkalesi” Çanakkale Seramik Müzesi’nde gösterimde olan sergi, Ara Güler’in Çanakkale’de çektiği tarihi ve günümüz fotoğraflarından oluşuyor. Ara Güler’in ve fotoğraf severlerin beğenisine sunulan sergi,  festival sonrası da gösterimde olmaya devam edecek. 
“54’üncü uluslar arası Afiş Yarışması Eserleri” Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi’nde gösterimde ola sergi, 54’üncü Troia Festivali afiş yarışmasına katılan afişlerden oluşuyor. Sergi, festival boyunca gösterimde olacak. 
“Nükleer mi? Sinop’a mı? Oldu canım!” Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gösterimde olan sergi belgesel fotoğrafçısı Volkan Atılgan’ın fotoğraflarından oluşuyor. Sergi festival boyunca sunulmaya devam edecek. 
“Kentten Çocuklar Masallar” Çanakkale Kent Müzesi’nde sunulan sergi, Kent Müzesi arşivlerinde bulunan kentteki çocukların fotoğraflarını sergiliyor. 
“Özgür Ruhlu Kadınlar” Devlet Güzel Sanatlar Müzesi Madam Keti Evi’nde gerçekleştirilen sergi Sibel Bozkurt’un eserlerinden oluşuyor. Sergi festival boyunca gösterimde olacak. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş