yandexmetrikacounter
Lapseki'de 46 Dekarlık alanda kontrollü Yab | Çanakkale Olay

Lapseki'de 46 Dekarlık alanda kontrollü Yaban Mersini yetiştirildi

Lapseki Kaymakamı Cafer Ekinci ve beraberindeki heyet, Kangırlı Köyü’nde saksıda yaban mersini yetiştiriciliği yapan üreticiyi ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

507

Lapseki Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kangırlı Köyü’nde 46 dekarlık alanda saksıda yaban mersini yetiştiriciliği yapan üreticinin işletmesi ziyaret edildi. Ziyarette İlçe Kaymakamı Cafer Ekinci, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, encümen üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve kurum amirleri yer aldı.

108477_wuciwug_cb82bb56_46-dekarlik-ala.jpeg

2025 yılının Mart ve Nisan aylarında Hollanda ve İspanya’dan temin edilen 22.000 adet yaban mersini fidanı, uygun yetiştirme koşulları sağlanarak saksılara dikildi ve üretim süreci başlatıldı. Üretici, yaban mersininin hassas bir bitki olması nedeniyle saksıda dikim yöntemini tercih ettiğini, bu sayede yetişme koşullarının tamamen kontrollü bir şekilde sağlanabileceğini ifade etti.

108477_wuciwug_667c02f8_46-dekarlik-ala.jpeg

Ziyaret sırasında Kaymakam Cafer Ekinci, üreticiyi tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti ve ilerleyen yıllarda bereketli bir hasat dileğinde bulundu. Üretici ise hedeflerinin en yüksek verim ve verimli bir hasat elde etmek olduğunu belirtti.

108477_wuciwug_63317c52_46-dekarlik-ala.jpeg

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş