yandexmetrikacounter
58 Yıllık sanat birikimini gönüllere taşıya | Çanakkale Olay

58 Yıllık sanat birikimini gönüllere taşıyan 72 yaşındaki müzisyen

Çanakkale'nin Kuyumcular Caddesi'nde her gün gitarıyla müzik yapan emekli İngilizce öğretmeni Cahit Sarp, kazanç için değil, müziğe olan sevgisi için sokakta olduğunu söyledi. 72 yaşındaki Sarp, müziğin hayatındaki yerini ve felsefesini anlattı.

185

Çanakkale'nin en işlek noktalarından Kuyumcular Caddesi'nde her gün gitarıyla vatandaşların karşısına çıkan 72 yaşındaki Cahit Sarp, yarım asrı aşan müzik tutkusuyla hem kulaklara hem de gönüllere hitap ediyor. Emekli İngilizce öğretmeni olan Sarp, 58 yıl önce başladığı müzik serüvenini bugün de aynı heyecanla sürdürürken, sokak müziğini maddi kazanç için değil, insanlarla müziğin birleştirici gücünü paylaşmak amacıyla yaptığını söylüyor. Hayata dair gözlemlerini müziğiyle harmanlayan Sarp, öğrenmenin ve üretmenin yaşının olmadığını vurgulayarak, müziğin kendisi için hiç bitmeyen bir yolculuk olduğunu ifade ediyor.

124302_wuciwug_34a45591_58-yillik-sanat.jpeg

"Para için değil, keyif aldığım için çalıyorum"

Sokak müziğini maddi kazanç amacıyla yapmadığını söyleyen Sarp, "Para çok kazanmıyorum. Bunu sadece keyif aldığım için yapıyorum." dedi.

"Dünyanın bir küre olduğunu sokakta fark ettim"

Sokak müziğinin kendisine farklı bakış açıları kazandırdığını dile getiren Sarp, "Sokak müziği yaparken dünyanın bir küre olduğunu fark ettim. Çok çeşitli insanların karmaşık şekilde belli bir denge içinde yaşadıklarını gördüm." ifadelerini kullandı.

"Müziğin hiç bitmeyen yolculuğu"

Müzikle ilgili gelecek hedefleri sorulan Cahit Sarp, düşüncesini Sokrates'ten verdiği bir örnekle anlattı. Sarp, "Sokrates'in idam edilmeden önce elinde bir flütle yeni bir şarkı öğrenmeye çalıştığı söylenir. Ölmeden önce bir şarkı daha öğrenmek istemiş. Benim de felsefem bunun gibi." dedi. Müzik öğrenmenin ve üretmenin yaşının olmadığını vurgulayan Sarp, hayatı boyunca yeni eserler öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam etmek istediğini ifade etti.

Haber: Nilay Ay

(HABER MERKEZİ)
Paylaş