AKP'li Turan'dan kuyumculara ziyaret
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, esnaf gezileri kapsamında Çarşı Caddesi'nde bulunan kuyumcu esnafını ziyaret etti. Turan esnaf ziyaretinin ardından Çanakkale Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay ile bir araya geldi.
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’de gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Turan, gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri kapsamında son olarak, AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ ve partililer ile birlikte Çarşı Caddesi’nde bulunan kuyumcu esnafı ile bir araya geldi. Turan ziyaretlerde kuyumcu esnafının sorunlarını dinledi. Kuyumcu esnafına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Turan, Çanakkale Sarraf ve Kuyumcular Derneğini ziyaret ederek, dernek başkanı Timur Ay ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Çanakkale Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay; "1998`den bu yana ilk defa bir milletvekilini ağırlıyoruz. Bu da bizim için gurur verici. Geçenlerde size Atom Karınca dediler, Beyaz Kartal dediler. Bizim için en önemlisi insanlarımız ve sizin bize olan bakış açınızdır diğerleri hep gelip geçicidir. Biz de sizin gibi bir vekile sahip olmaktan çok mutluyuz. Daha çok şeylere imza atacağınıza inanıyoruz. Çanakkale`nin de maktul kaderinde bir üçüncü Bakan olarak da ileriki dönemlerde sizi Çanakkale`de görmek istiyoruz. Bu bakanlığınız ile şehrin katma değerlerine daha da değer katacağınıza inanıyoruz" dedi.
“Derdimiz bu memlekete bir çivi çakmak”
Ziyarette konuşan Turan ise, "Çanakkale bizim için bir nimet, bir emanet aynı şekilde burası için her ne kadar çalışıp üretsek de az diye düşünüyorum. Şehrimizdeki en küçük biriminden en büyüğüne kadar bizim için kıymetlidir. O yüzden burada ne yapacak isek taraflar ile konuşup değerlendiriyoruz. Çanakkale`nin marka kent olması akıbeti ile marka değerinin daha da artması için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Derdimiz bu memlekete bir çivi çakmak. Çünkü vekilliktir, kuyumculuktur, başkanlıktır bugün var yarın yok. Mesele hakkını vermektir ve tatlı bir hatıra bırakmak. Biz vekil olmadan da buraya geldiğimizde, benzer bir muhabbet görüyorsak kıymeti budur diye düşünüyorum. 15 Temmuz’da ülkemize karşı büyük bir operasyon girişiminde bulunuldu. Bunu hangi ülkelerin yaptığını hepimiz biliyoruz artık. Fakat milletin de çok büyük bir desteği ile bu meseleyi arkada bıraktık. Eğer biz ikinci halemizi, yani ekonomimizde gereğini yerine getiremezsek 15 Temmuzda bizi yok etmeye çalışan, ülkemizi işgal etmeye kalkışan insanların ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Şu an aşamaları geri bırakmış durumdayız. Olağanüstü bir kriz olmazsa Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki bu ülke 15 Temmuz’da büyük bir iş başardı. Şimdi ikinci adımı atma zamanı. O yüzden Çanakkale`deki esnaflarımız ile bir araya gelmeye gayret gösteriyoruz" dedi.
“Daha fazla termik kaldıramayacağını düşünüyorum”
Ziyarette Çanakkale’ye yapılması planlanan termik santrallere değinen Turan; "Çanakkale`nin her bölgesinde iddialı iş yapmaya çalışıyoruz. Örneğin; Ezine, Ayvacık, Bayramiç havzalarını içerisine alan bir Gıda Tarım OSB`si kuruyoruz. Onun ile ilgili çalışmalara başladık. Bu sene olmazsa seneye temeli atılacak diye düşünüyorum. Onun dışında Truva, Hamidiye tabyaları gibi muazzam tarih çalışmalarımız var. Onları ayağa kaldıracağız. Yine Lapseki-Çanakkale arasında boğaz köprüsü projesi var. Bir adım daha Çardak Bölgesi’nde büyük bir havza var, orası geri kalmış bir yer. Orada da Türklerin Rumeli’ye geçme tarihi var. Oranın da ayağa kaldırılmasını istiyoruz. Onun bir adım ötesinde termik santrallerin olduğu bir alan var. Bizi zorlayan bir şey. Biz bir daha Çanakkale`de termik santrallerin olmamasını istiyoruz. Termik santralleri için yasal izinlerini alan var mı? Var. Açılış yapan var mı? Var. Bunlar hepsi baş tacı yani bu ülkeye enerji de lazım istihdam da lazım. Bunların hepsi kabul, ama bölgemizin daha fazla termik kaldıramayacağını düşünüyorum ve bunun ile ilgili görüşmeleri yaptık artık termik bölgesi rahatlayacak" dedi. (Haber Merkezi)