yandexmetrikacounter
Atıksu arıtma tesisine 300 milyon TL'lik de | Çanakkale Olay

Atıksu arıtma tesisine 300 milyon TL'lik dev yatırım

Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, kentin içme suyu altyapısını güçlendirmek ve kesintisiz su arzı sağlamak amacıyla Sarıcaeli Su Deposu’nun 1. etap bağlantı çalışmalarını gece saatlerinde tamamladı.

836

Çanakkale Belediyesi, kentin içme suyu altyapısını modernleştirmek ve vatandaşlara daha kaliteli, sağlıklı ve kesintisiz su ulaştırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, yapımı tamamlanan Sarıcaeli Su Deposu’nun mevcut hatlara bağlantısını sağlamak için 1. etap çalışmalarını başarıyla gerçekleştirdi. Kentlilerin zorunlu su kesintisinden en az düzeyde etkilenmesi hedeflenerek operasyon gece saatlerinde titizlikle yürütüldü.

124228_wuciwug_a28a4d9f_atiksu-aritma-t.jpeg

Toplam kapasite 20 bin metreküpe ulaşacak

Yürütülen altyapı seferberliği ve geleceğe dönük projeler hakkında detaylı bilgiler veren Su ve Kanalizasyon Müdürü Doruk Özdemir, kentin su yönetiminde vizyoner bir bakış açısı izlediklerini ifade etti. Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in vizyonu doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan Özdemir, "Başkanımız Sayın Muharrem Erkek’in vizyonu doğrultusunda hedeflerimize ilerliyoruz; bu vizyon insanlara sadece suyu ulaştırmak değil nitelikli, musluktan içilebilir ve sürdürülebilir su yönetimini sağlamak ve su kaynaklarımızı barajımızdan itibaren korumaktır. Şu anda Sarıcaeli Su Deposu 1. etap bağlantılarını yapıyoruz. Buradaki depolarımız, toplamda 20 bin metreküp kapasiteli olacak" dedi.
124228_wuciwug_ec8e96bb_atiksu-aritma-t.jpeg

Parklar arıtılmış atık su ile sulanacak

İçme suyu yatırımlarının yanı sıra çevre odaklı ve su tasarrufu sağlayan projeleri de bir bir hayata geçirdiklerini dile getiren Özdemir, geri kazanım sularına yönelik altyapı imalatlarının tamamlandığını duyurdu. "Mor şebeke" hatlarının devreye girmesiyle büyük bir tasarruf sağlanacağını belirten Özdemir, "İçme suyu altyapı çalışmalarımızın yanında, geri kazanım suları için mor şebeke hatlarının imalatlarını da tamamlayarak hayata geçirdik. Parklarımızı artık arıtılmış atıksu ve kuyu suyu hatları ile sulayacağız. Böylelikle de büyük bir su tasarrufu elde etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

124228_wuciwug_ed73f4af_atiksu-aritma-t.jpeg

"Çanakkale için çevre ve insan odaklı yatırımları yapmaya devam edeceğiz"

Önümüzdeki süreçte kentin arıtma kapasitesini ciddi oranda artıracak yeni bir ihaleye çıkacaklarının da müjdesini veren Su ve Kanalizasyon Müdürü Doruk Özdemir, "Ayrıca önümüzdeki günlerde de atıksu arıtma tesisimizin kapasitesini artırmak için ihaleye çıkacağız. Bu yatırımın belediyeye maliyeti 300 milyon TL’yi bulacak. Çanakkale için çevre ve insan odaklı yatırımları yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak, belediyenin çevreye ve insan sağlığına verdiği önemin altını çizdi.

124228_wuciwug_5e87e113_atiksu-aritma-t.jpeg

(NEVİN YÜKSEL)
Paylaş