yandexmetrikacounter
Berkit'ten çevre yolu isyanı "Yol açılmadan | Çanakkale Olay

Berkit'ten çevre yolu isyanı "Yol açılmadan yolu kapatacağız"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi önünde yapılan çevre yolu inşaatı nedeniyle Beldemiz bölgesinde oturan vatandaşların evlerine gidebilecekleri yol bulamamaları, bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini çekiyor. Geçtiğimiz Pazartesi akşamı Barbaros Mahalle Meclisi hizmet binasında düzenlenen "Kentli Buluşmaları" toplantısında konuyu gündeme getiren Tüketici Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, sabırlarının kalmadığını belirterek; "Yol açılmadan yolu kapatacağız" dedi.

743

 İzmir yolu üzerinde yapımı devam eden çevre yolu inşaatı nedeniyle kapatılan yollar yüzünden evlerine gitmekte zorlanan Beldemiz bölgesinde yaşayan vatandaşlar, son günlerde tüm yolların kapatılması ve gidilebilecek yolla ilgili herhangi bir uyarı levhası bulunmaması nedeniyle tepkili. Çanakkale Belediyesi tarafından geçtiğimiz Pazartesi akşamı düzenlenen “Kentli Buluşmaları” toplantısında konuyu gündeme getiren Tüketici Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, Beldemiz bölgesinde yaşayan vatandaşların yaklaşık son 15 gündür evlerine gitmek için kendi yöntemleri ile yol bulduklarını ve bu yapılanın vatandaşları hiçe saymak olduğunu belirtti. Berkit toplantıda konuyla ilgili yaptığı konuşmada; “Biz Beldemiz bölgesinde yaşayan 3 bin kişi varız. Buradan Karayolları’nı ve Ulaştırma Bakanı’nı şiddetle kınıyoruz. Biz bir hafta 15 günden beri işimize nasıl gideceğiz, akşam işten eve nasıl gideceğimizi şaşırdık. Çok özel, kendi yöntemlerimizle bulduğumuz yerlerden geçiyoruz. Ne yapacağımızı, kime şikayet edeceğimizi şaşırdık. Yetkili kimse yok. Kavga edecek adam arıyoruz, çalışanım ben diyorlar. Firmanın bürosunu bulsak, epeyce kavga edeceğiz. Eğer biraz daha böyle giderse, biliyoruz az kaldı, ama özellikle bu günlerde çay içmeye gidecek bir yer yok, kendi evime gidemiyorum. Buraya gelirken de yürüyerek mi gelsem diye düşündüm. Tabi ki bittiğin de çok iyi olacak orası, ama bu insanlara yapılan saygısızlık, insanları önemsememe olmaz, hayretler içerisinde kalıyorum. Belediyeden bu konuda yardım istiyoruz. Sadece tabela ile ilgili. Toplanıp örgütleniyoruz. Yol açılmadan yolu kapatacağız” dedi. 

 
“Bu konuyu daha derli toplu hale getireceğiz”
Berkit’in konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, bu konuyu çözmeye çalışacaklarını belirterek; “Bu şikayet bana Twitter’dan da geldi. Yazdım, ama ben cevap verecek durumda değilim. Müdürümüz, yolu yaptıkları için vermiyorlar diyor. En azından insanlara Radar yoluysa, radar yolu densin, bilmem ne yolu ise bilmem ne yolu densin. O bakımdan yönlendirme yapılsın. Yardımcı olmaya çalışalım. Yarın sabah özellikle bu konuyu daha derli toplu hale getireceğiz” dedi. 
(Burhan Mert Balcı)
Paylaş