Çanakkale Boğazı’nda gerçekleştirdikleri anlamlı dalışla adlarından söz ettiren Nabi Bayboğa ve oğlu Emir Efe Bayboğa, 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği’ne konuk oldu.
Derneğin yönetim kurulu toplantısı öncesinde gerçekleşen ziyarette, baba-oğul dernek yönetimiyle bir araya geldi. Ziyarette, Çanakkale Boğazı’nda gerçekleştirilen Tarihi Alan Başkanlığı Anı Dalışı sırasında açılan Beşiktaş bayrağı da gündeme geldi.
Nabi Bayboğa ve oğlu Emir Efe Bayboğa, Çanakkale Boğazı’ndaki anı dalışı sırasında 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği bayrağını su altında açmaktan ve Beşiktaşlı olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.
Baba-oğulun bu anlamlı davranışı, dernek yönetimi tarafından da memnuniyetle karşılandı.
1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Aydın Sevinç, gerçekleştirdikleri ziyaret nedeniyle Nabi Bayboğa ve Emir Efe Bayboğa’ya teşekkür etti.
Sevinç, Çanakkale Boğazı’ndaki anı dalışında dernek bayrağının açılmasının kendileri açısından anlamlı olduğunu belirterek, baba-oğula dernek adına teşekkürlerini sundu.
Nabi Bayboğa ve oğlu Emir Efe Bayboğa, daha önce Çanakkale Boğazı’nda gerçekleştirilen Tarihi Alan Başkanlığı Anı Dalışı'na katılmıştı.
Baba-oğul, tabyalar önünde ve kıyıdan yaklaşık 20-25 metre açıkta gerçekleştirdikleri dalış sırasında yaklaşık 4-6 metre derinlikte 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği bayrağını açmıştı.
Dalışın ardından gerçekleşen dernek ziyaretiyle birlikte, Beşiktaş sevgisini Çanakkale Boğazı’nın derinliklerine taşıyan baba-oğul, bu kez 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği yönetimiyle bir araya geldi.
(YUSUF SONKURT)