Yaz aylarında güneş gözlüğüne ilginin arttığı düşünülse de, Çanakkale'de faaliyet gösteren Blue Optik işletmecisi Sedat Karaduman, bu sezon genel bir durgunluk yaşandığını belirtti. Karaduman, güneş gözlüğü seçiminde estetikten çok göz sağlığının ön planda tutulması gerektiğini vurguladı.
39 yaşındaki ve 20 yıldır Blue Optik işletmeciliği yapan Sedat Karaduman, bu sezon vatandaşların belirli bir modele yönelmediğini söyledi. Karaduman, "İnsanlar daha çok yüzlerine yakışan modeli tercih ediyor. Belirli bir güneş gözlüğü modeli ön plana çıkmış değil." ifadelerini kullandı.
Güneş gözlüğü seçerken en önemli unsurun göz sağlığı olduğunu belirten Karaduman, gözlüğün amacına uygun olması ve yüzü iyi şekilde sarması gerektiğini söyledi. Ayrıca UV400 korumasına sahip ve polarize filtreli gözlüklerin tercih edilmesinin önemli olduğunu ifade etti.
Yaz tatilinde deniz ve havuz kenarında vakit geçirenler için polarize güneş gözlüklerini tavsiye eden Karaduman, bu tür gözlüklerin yansıyan ışığı azaltarak daha konforlu bir görüş sağladığını belirtti.
Güneş gözlüklerinin uzun süre kullanılabilmesi için doğru bakımın önemli olduğunu söyleyen Karaduman, camların önce suyla ıslatılması, ardından nazikçe temizlenip silinmesi gerektiğini belirtti. Bu yöntemin çizilmeleri azaltarak gözlüğün ömrünü uzattığını ifade etti.
Nilay Ay
(HABER MERKEZİ)