havadurum

Bozcaada’da kadına şiddet davası sürüyor… 

Bozcaada’da eski eşini bıçakla yaraladığı iddiasıyla Çanakkale 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan H.K, 3. kez hakim karşısına çıktı. Savcılığın, 'sanığın kasten eski eşe karşı öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanması' yönünde mütalaa sunduğu dava, ileri bir tarihe ertelendi. Sanık H.K.'nin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

761

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde boşandığı eşini, bıçakla yaraladığı iddia edilen H.K.’nin yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü. 3. Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanık H.K.’nin (36), ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’, ‘tehdit’ ile ‘hakaret’ suçlarından yargılandığı davanın duruşmasına; tutuklu sanık H.K, müşteki Elif Gedik (35), tarafların avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, STK ile siyasi partilerin temsilcileri, izleyiciler ve basın mensupları katıldı.

Sanık avukatı taleplerini sundu

Sanık Avukatı Mehmet Altın, önceki duruşmada, olayda kullanılan bıçağın görseli ile müşteki Gedik'in yaralarını gösteren raporu sunarak, hayati tehlike bulunduğu iddiasını kabul etmediklerini söylemişti. Altın, “Adli Tıp İhtisas Kurumunda hayati tehlikenin bulunup bulunmadığı konusunun değerlendirilmesini ya da Çanakkale'deki Adli Tıp Şube Müdürlüğünden rapor alınmasını talep ediyorum." diyerek raporun tekrar alınmasını talep etmişti. Altın, dün gerçekleşen duruşmada adli tıp raporunun yeniden alınması talebini yineledi.

Öte yandan Altın, Burhaniye Açık Cezaevinde yatan N.E. isimli şahsın kendisine ulaştığını ve olayın gerçekleştiği gün Elif Gedik ile beraber olduğunu belirterek, mahkemede tanık olarak dinlenmesini istedi.

Tutukluluk halinin devamına karar verildi

Davada Savcılık mütalaası açıklanarak, sanık H.K.’nin ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılması istendi.

Sanık Avukatı Mehmet Altın; H.K.’nin öldürme kasti olmadığını ifade ederek, tahliyesini istedi. Avukat Altın ayrıca mütalaaya beyanda bulunmak üzere ek süre talep etti. Sanık H.K. de mütalaayı kabul etmediğini dile getirdi.

Müşteki Avukatı Enzer Özer ise Savcılığın mütalaasına kısmen katıldıklarını söyleyerek, sanığın tüm suçlardan cezalandırılmasını ve kasten eski eşe karşı öldürmeye teşebbüs suçunun en üstünden ceza almasını talep etti.

Duruşma ertelendi

Avukat Altın’ın adli tıp raporunun yenilenmesi ve tanık dinlenmesi taleplerinin reddine, sanık H.K.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, savunmaya ek süre vererek, duruşmayı 14 Mayıs’a erteledi.

Bir sonraki celsede karar çıkmasını bekleniyor

Elif Gedik, avukatı ve beraberindeki STK ile siyasi parti temsilcileri, duruşmanın ardından Çanakkale Adliyesi önünde basın açıklamasında bulundu.

Gedik’in avukatı Enzer Özer Adliye binası önünde yaptığı açıklamada, “Savcılık adam öldürmeye teşebbüs suçundan sanığın cezalandırılmasını istedi. Karşı tarafın tekliflerini reddetti. Biz mütalaaya katıldığımızı, kasten adam öldürmeye teşebbüsten sanığın ceza almasını istedik. Karşın tarafın vekili süre talep etti. Bundan sonraki celsede kararın çıkmasını bekliyoruz. Bizler sanığın ceza alacağı kanaatindeyiz. Bundan sonraki duruşmamız 14 Mayıs’ta olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Duruşma sonrası konuşan Elif Gedik ise, “Benim 16 yıldır verdiğim hukuk mücadelesi var. Sanığın benden ve diğer başkalarından birçok dosyası var. Defalarca uzaklaştırma kararı aldırdım. Sanık kendi oğluna bile şiddet uygulamıştır. Bu adam eğer çıkarsa beni ve çocuklarımı öldürecek ben bundan çok eminim. Onun için adalete güvenmek istiyorum.” dedi.

(Sevi Gözay Uğurlu)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş