havadurum

Çan’da hipertansiyona dikkat çekildi

Çan Devlet Hastanesi, hipertansiyonun önemini vurgulayarak toplumda bilinç oluşturuyor.

953

Hipertansiyon en sık görülen kronik hastalıklardan biridir ve küresel bir halk sağlığı sorunudur. Kalp hastalıkları, inme, böbrek hastalığı, erken ölüm ve yeti yitimi gibi durumlarla ilişkilidir. Dünyada on kişiden yaklaşık üçünün tansiyonunun yüksek olduğu bilinmektedir. Hastaların %50’si durumlarından tamamen habersizdir.

Çan Devlet Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Alpay, Kardiyoloji Uzman hekimi Dr. Kemal Abid Tekin, İç Hastalıkları Uzmanları Dr. Gülceren Kulak, Dr. Erdal Mert birlikte yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler; “Hipertansiyonun farklı branşları kapsayan çeşitli patolojilere neden olabileceğini, hem yetişkinlerde hem de çocuklarda geçici bir durum veya bir hastalık belirtisi olabileceğini, yüksek kan basıncının organları besleyen damarlarda endotelyal disfonksiyon ve inflamatuvar sorunlara yol açabileceğini ve bunun da organlarda ciddi hasarlara neden olabileceğini, ailesel yatkınlığın ve aşırı tuz tüketiminin, hipertansiyona neden olan önemli faktörler olduğunu, Çan Devlet Hastanemizde ilgili branşlarımızla güncel tanı ve tedavi yöntemlerini ele alarak hipertansiyonla ilgili olası patolojilere odaklanmakta olup hipertansiyon tedavisinde temel amacımızın hedef organ hasarını önleyerek sakatlık ve ölümleri azaltmaktır” denildi.

Toplumumuzun hipertansiyon konusundaki bilincini arttırmak, erken tanının önemini vurgulamak ve hipertansif bireyde meydana gelebilecek olumsuz sonuçları azaltmaya yönelik Çan Devlet Hastanesi’nde bilgilendirme stanttı açılarak vatandaşların tansiyonları ölçülerek bilgilendirme yapıldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş