yandexmetrikacounter
Çanakkale Alperen Ocakları’ndan Bayrak Tepk | Çanakkale Olay

Çanakkale Alperen Ocakları’ndan Bayrak Tepkisi: “Bu Alçaklığı Lanetliyoruz”

Çanakkale Alperen Ocakları İl Başkanlığı, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik saldırıya sert tepki gösterdi. İl Başkanı Davut Aydın imzasıyla yapılan açıklamada, olayın Türk milletinin birliğine ve devletin egemenliğine yönelik açık bir saldırı olduğu vurgulandı.

213

Çanakkale Alperen Ocakları İl Başkanlığı, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. İl Başkanı Davut Aydın ve yönetim kurulu adına yapılan duyuruda, yaşanan olay “bölücü zihniyetin en net göstergesi” olarak değerlendirildi.

Açıklamada, Türk bayrağının sıradan bir sembol olmadığına dikkat çekilerek, “O bayrak bu topraklarda yalnızca bir kumaş değil; şehit kanıyla yoğrulmuş bir istiklal yemini, bir milletin namusu ve onurudur” ifadelerine yer verildi. Bayrağa uzanan her elin doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, milletin birliğine ve bağımsızlığına yöneldiği vurgulandı.

Çanakkale’nin tarihsel sorumluluğuna da dikkat çekilen açıklamada, “Çanakkale, bayrağın yere düşmediği ve düşürülmediği yerdir. Bu topraklar, Bigalı Mehmet Çavuşların, Ezineli Yahya Çavuşların ve adsız kahramanların emanetidir” denildi. Devletin ilgili kurumlarına da çağrıda bulunan Alperen Ocakları, saldırının faillerine karşı en kararlı ve caydırıcı adımların atılması gerektiğini belirtti. Açıklamada, Türk milletinin bu tür girişimlere sessiz kalmayacağı ifade edildi.

Açıklama, “Hakk’a tapan, millete adanmış Alperenler olarak; bayrağımızın, vatanımızın ve devletimizin yanında durmayı sürdüreceğiz” sözleriyle sona erdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş