Çanakkale Belediyesi, toplu ulaşım hizmetlerini güçlendirmek amacıyla filosuna kattığı 13 yeni otobüsün ardından personel alımına gidiyor. Bu kapsamda belediye bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Kentsel Hizmetler A.Ş., 32 şoför alımı gerçekleştirecek. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanla birlikte başvuru süreci resmen başladı.
Şoför alımı için başvurular 27 Nisan 2026 tarihinde başladı ve 4 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek. Adayların başvurularını şahsen yapmaları gerekiyor. Başvuru adresi ise İsmetpaşa Mahallesi Demirciler Caddesi No:110/A Çanakkale olarak açıklandı.
Yetkililer, başvuruların yalnızca elden teslim edileceğini vurgularken, eksik ya da yanıltıcı belge sunan adayların başvurularının geçersiz sayılacağını belirtti.
İlana göre toplam 32 kişilik şoför alımı yapılacak. Alımlar daimi statüde gerçekleştirilecek olup, işe alınacak adaylar için 2 ay deneme süresi uygulanacak. Çalışma yeri ise Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Toplu Taşıma Sistemi olarak belirtildi.
Başvuru sürecinin ardından adaylar mülakat ve uygulama sınavına tabi tutulacak. Mülakatlar 5 Mayıs 2026 tarihinde Çanakkale Belediyesi Toplantı Salonu’nda saat 09.00’da başlayacak.
Aynı gün içerisinde ayrıca uygulama sınavı da yapılacak. Uygulama sınavı, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Toplu Taşıma İstasyonu’nda gerçekleştirilecek. Yoğunluk durumuna göre sınav tarih ve saatlerinde değişiklik olabileceği de duyuruldu.
Şoför alımına başvuracak adayların bazı temel şartları sağlaması gerekiyor. Buna göre adaylarda aranan başlıca kriterler şu şekilde:
Başvuru yapacak adaylardan istenen belgeler de ilanla birlikte netleşti. Buna göre başvuru dosyasında şu evrakların yer alması gerekiyor:
Çanakkale Belediyesi’nin son dönemde toplu taşıma altyapısına yaptığı yatırımlar dikkat çekiyor. Filoya katılan yeni otobüslerle birlikte hem hizmet kalitesinin artırılması hem de kent içi ulaşımın daha konforlu hale getirilmesi hedefleniyor. Yapılacak 32 şoför alımı da bu büyümenin önemli bir parçası olarak görülüyor.
Yeni personel alımıyla birlikte toplu taşıma seferlerinin daha düzenli hale getirilmesi ve vatandaşlara daha hızlı hizmet sunulması planlanıyor.
(YUSUF SONKURT)