havadurum

Çanakkale Bienali’nin 'Paylaşılan Bellek' Sergisi CerModern’de

Çanakkale Bienali, Türkiye’nin en özgün çağdaş sanat etkinliklerinden biri olarak 2024 sonbaharında 9. edisyonunu gerçekleştirecek. Bienalin 20 yıllık sanatsal içeriği ve belleği, “Paylaşılan Bellek / Shared Memory” isimli bir sergiyle Ankara’daki CerModern’de sanatseverlerle buluşuyor.

1388

Sergi, 25 Şubat - 14 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergide, Çanakkale’nin kadim anlatıları, kültür ekosistemi ve jeo-stratejik konumundan ilham alan 32 sanatçının eserleri yer alıyor. Sergi, günümüz sanatının estetik, kavramsal ve şiirsel yorumlarıyla Çanakkale kentinin kolektif hafızasını zenginleştiriyor ve Çanakkale Bienali’nin 'müzeleşme' arayışında yeni bir evreye işaret ediyor.

Çanakkale Bienali İnisiyatifi (CABININ) tarafından gerçekleştirilen Çanakkale Bienali, farklı disiplinlerden ve toplum kesimlerinden bireyleri kapsayan çağdaş sanat ve kültür odaklı bir platform sunuyor. Bienal, güncel sanat ile toplum arasında diyalog kurmayı ve Çanakkale’de özgün bir bağlam ve bellek oluşturmayı hedefliyor. CABININ’in 20 yıla yaklaşan faaliyetleri, süreli bir çağdaş sanat etkinliğinin deneyimler belleğinin kalıcı bir yapıda paylaşıma açılması fikrini taşıyor.

Sergide yer alan sanatçılar şunlar: Ahmet Elhan, Ardan Özmenoğlu, Ayhan Taşkıran, Ayşe Erkmen, Canan Atalay Aktuğ, Cem Demir, Dilara Akay, Emre Zeytinoğlu, Ergin Çavuşoğlu, Ersan Deveci, Ferhat Satıcı (Yeni Anıt), Georgios Katsagelos, Gül Ilgaz, Halil Altındere, Hayri Esmer, Jakob Gautel, Josephine Turalba, JR & ELLIS ISLAND, Jun’ichiro Ishii, Kalliopi Lemos, Katrin Korfmann & Jens Pfeifer, Korhan Başaran, Murat Germen, Mustafa Horasan, Mustafa Okan, Nezaket Ekici, Nikita Alexeev, Pınar Yolaçan, Pravdoliub Ivanov, Rüstem Aslan, Serge Najjar, Serhat Kiraz, Seydi Murat Koç, Tansel Türkdoğan, Varol Topaç.

Sergi hakkında daha fazla bilgi için CerModern’in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş