yandexmetrikacounter
Çanakkale’de Emeklilerden Dayanışma Günü | Çanakkale Olay

Çanakkale’de Emeklilerden Dayanışma Günü

Tüm Emeklilerin Sendikası 2017 Çanakkale Şubesi, Kepez'deki Atatürk Bilim ve Teknoloji Parkında dayanışmayı pekiştirmek amacıyla Pilav Günü düzenledi. Çeşitli kitle örgütlerinin katıldığı etkinlikte konuşan Şube Başkanı Fatma Hazırcı, yoksulluk sınırına ve emekli maaşlarına dikkat çekerek tek çıkış yolunun örgütlü mücadele olduğunu vurguladı.

284

Tüm Emeklilerin Sendikası 2017 Çanakkale Şubesi tarafından Kepez'de bulunan Atatürk Bilim ve Teknoloji Parkında dayanışmayı pekiştirmek amacıyla Pilav Günü düzenlendi.

Etkinliğe sendika üyelerinin yanı sıra Çanakkale Emek, Barış ve Demokrasi Platformu, Çanakkale Emekliler Platformu ve Türkiye Yazarlar Sendikası Çanakkale Şubesi üyeleri de katıldı.

Pilav Günü etkinliğinin açılışında konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası 2017 Çanakkale Şubesi Başkanı Fatma Hazırcı şunları söyledi:

“Öyle bir sistem oluşturuldu ki her gün yeni bir gündem yağmuruna tutuluyoruz. Sabah uyandığımızda bir değil, birkaç yeni sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Açlık sınırı 35.000 TL, yoksulluk sınırı 107.000 TL ya dayandı . Emeklilere reva görülen maaşlar ortada. 10 bin, 15 bin, 20 bin lira maaşlarla insanlar geçinmeye, sağlıklı beslenmeye, insanca yaşamaya çalışıyor. Geçim derdi, yoksulluk ve açlık milyonların ortak sorunu olmuş durumda. Ancak bu sorunlar ne iktidarın ne de yüksek maaşlarla yaşayan milletvekillerinin gündeminde.

Ekonomik, sosyal ve ahlaki çürüme, adaletsizlik, hukuk tanımazlık toplumun tüm kesimlerini derinden etkiliyor. Bunlara alışmamalı, çaresiz hissetmemeliyiz. Emekli açlığın pençesindeyse, emekçi emeğinin karşılığını alamıyorsa, gençler gelecek kaygısıyla yaşıyorsa bunun karşısında tek bir çıkış yolu vardır: Tek çözüm birleşmek, dayanışmak, örgütlenmektir.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Migros depo işçilerinin ve Bağımsız Maden İşçileri'nin mücadelesi, emeğin örgütlü gücünün en somut örneklerinden biridir. Direnerek, dayanışarak ve örgütlenerek haklarını kazandılar. Bu başarı, tüm emekçilere birlik olunduğunda ve kararlılıkla mücadele edildiğinde kazanmanın mümkün olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiçbirimiz!"

Hazırcı'nın konuşmasının ardından Pilav Günü etkinliği şiirler, şarkılar ve halaylar eşliğinde devam etti.

Etkinlikte ayrıca Türkiye Yazarlar Sendikası Çanakkale Temsilciliği üyeleri tarafından bir stand kuruldu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş