Çanakkale’de nitelikli sağlık hizmetlerine bir yenisi daha eklendi. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Görgülü, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yeni açılan Periferik Anjiyografi Ünitesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başhekim ve uzman hekimlerin de eşlik ettiği ziyarette, ünitenin bölge halkı için taşıdığı kritik önem vurgulandı.
Özellikle kol ve bacak damarlarındaki daralma ve tıkanıklıkların tanı ve tedavisinde kullanılan bu ileri düzey yöntem, hastalar için büyük kolaylıklar sağlıyor. Cilt kesisi ve anestezi gerektirmeden, sadece iğne deliğinden yapılan müdahaleler, hasta konforunu zirveye taşıyor. Ayrıca, Türkiye’de çok az merkezde uygulanan karbondioksit ile anjiyografi yöntemi sayesinde, böbrek yetmezliği olan hastaların böbrekleri korunarak işlem yapılabiliyor.
Yeni ünitenin hizmete girmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Görgülü, şu ifadeleri kullandı; “Perifer anjiyografi ünitemizin hizmete girmesiyle birlikte, özellikle periferik arter hastalıklarının tanı ve tedavisinde önemli bir eksiği gidermiş bulunuyoruz. Hastalarımız artık daha kısa sürede tanı alabilecek ve müdahaleler gecikmeden yapılabilecektir. Hastaların anestezi almasına gerek kalmadan, cilt kesileri yapılmadan iğne deliğinden bu tedaviler yapılır. Ayrıca böbrek yetmezliği olan hastalarımızda, yeni geliştirilen karbondioksit yöntemi ile böbrekleri koruyarak tedavi sağlıyoruz. Amacımız, hastalarımıza en güncel ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaktır” dedi.
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, bu yeni yatırımla birlikte teknolojik altyapısını bir üst seviyeye taşıdı. Bölge dışına sevkleri azaltacak olan bu ünite, damar hastalıklarının erken teşhisinde ve hızlı tedavisinde stratejik bir rol oynayacak.
(ERHAN TAYLAN)