Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bir operasyona imza attı.
Edinilen bilgiye göre; Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde ikamet eden bir şahsın elinde tarihi eser ile ruhsatsız tabanca bulundurduğu ve bunları satmak amacıyla müşteri aradığı yönünde duyum alındı. Harekete geçen jandarma ekipleri, istihbari çalışmaların ardından 20 Ekim 2026 tarihinde şüpheliye yönelik operasyon düzenledi.
Narkotik Köpeği ‘Engel de aramaya katıldı
’Uyuşturucu madde arama köpeği “Engel”in de katılımıyla şüphelinin ikametinde, aracında ve arazisinde detaylı aramalar gerçekleştirildi. Arama sonuçlarında;
10 kilogram kubar esrar, 3 kilogram reçine esrar, 5 gram metamfetamin, 3 kök kenevir bitkisi, 1 adet hassas terazi, 5 adet öğütücü, 2 adet çarşaf, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen nautilus (Nautilus (veya Notilus), kafadan bacaklılar (Cephalopoda) sınıfına bağlı Nautilidae familyasından, spiral (helezon) şekilli ve odacıklı sedefimsi kabuğa sahip olan bir deniz canlısıdır.) fosili ve bir adet pala ele geçirildi.
Şüpheli şahıs adli makamların talimatı üzerine gözaltına alındı.
(HABER MERKEZİ)