havadurum

Erenköy Muhtar Adayı Akkan, “Hizmeti halkımıza sunmak için hazırız”

Erenköy Muhtar Adayı Cavit Akkan, dikkat çekici projeleri ile seçim çalışmalarına devam ediyor. Akkan, “Kendime inandığım için bu girişimde bulundum. Takdir halkımızın. Gerekli hizmeti halkımıza sunmak için hazırız” dedi.

1184

Yerel seçimlere kısa bir süre kala il ve ilçe merkezlerinde olduğu gibi köylerde de hareketlilik katlanarak artıyor. Önceki dönem adıyla İntepe olan Erenköy için muhtar adaylığını açıklayan Cavit Akkan; köyde gençlere işaret ederek istihdam arttıracak projeleri olduğunu ifade etti. Akkan, “Muhtarlığa adaylığımı koymadan önce çok düşündüm. Diğer muhtar adaylarımızdan daha çok çalışacağımı düşündüm. Kendime inandığım için bu girişimde bulundum. Takdir halkımızın, inşallah seçecek ve bizde gerekli hizmeti halkımıza sunacağız. Köyümüz plajının düzenlenerek köy halkının kullanımına kazandırılması sağlayacağız. Köyümüzün en kısa zamanda doğalgaza kavuşabilmesi için gereken görüşmeler yapılacak ve süreçlerin hızlanması adına gereken adımlar hızlı bir şekilde atacağız” dedi.

“Faal olmayan yerleri faaliyete geçirmek istiyoruz”

Akkan, köyde atıl durumda olan her şeyin köy halkına hizmet için kullanılması gerektiğini ifade ederek, “Köyümüzün 5 bin metrekare olan arazisinde rüzgar tribünleri kuruldu. Fakat 10 yıldır faal değil. Neden faal olmadığını bilmiyor ve sebebini araştırıyoruz. Bunun faaliyete geçmesini istiyoruz. 10 yıldır kullanılamayan eski belediye şantiyesinin olduğu taşınmazın kullanımı köyümüz halkı yararına değerlendirmesini istiyoruz. Restore ederek işyeri açmak, istihdam yaratmak ve halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Böylece köyümüze gelir elde etmeyi planlıyoruz. Köyümüzün geliri şuanda biraz daha kısıtlı. Bazı imkanlar olmuyor. Hizmetlerimizin meyvelerini toplayacağımıza inanıyoruz” dedi.

“Temiz bir ortam yaratmak istiyoruz”

Erenköy Köy Muhtar Adayı Akkan, modern çöp konteynırlarına geçilmesine önem verdiğini belirterek, “Köyümüz genelindeki çöp konteynırlarının sayışımız az. Çöp konteynırlarının sayısını arttırmak, bu konteynırları yerin içine koymak gibi düşüncelerimiz var. Çöplerin dağınık şekilde sokakta olmasını istemiyoruz. Temiz bir ortam yaratmak istiyoruz” sözlerine yer verdi.

“Güzel bir barınağımız olacak”

Akkan, Erenköy’e balıkçı barınağı yapılmasının önemine değinerek, “Yazın fırtına koptuğunda balıkçılarımız çok zorlandı. Maddi olarak balıkçılar çok yoruldu. Kiminin ağları gitti, kiminin kayığı battı. Böyle şeylerin yapılmaması için elimizden geleni yapacağız. Balıkçı barınağının yapılacağını 15 senedir herkes söylüyor. Ama biz barınağı yapacağız. Sözünü aldık. Çekçek yerini yapacağız. Balıkçı arkadaşlarımız kayıklarını Kumkale Limanı’na götürmek zorunda kalmayacak. Güzel bir barınağımız olacak. Balıkçılar, düğmeye basacak, kayıklar sahile gelecek, balıkçılar bakımını rahatlıkla yapabilecek. Barınağın sözünü de aldık” dedi.

“Köyümüzün su sıkıntısını gidereceğiz”

Köy halkının su sorunu yaşamaması için çeşitli adımlar atacaklarını ifade eden Erenköy Muhtar Adayı Akkan, Suyumuz 7 kilometre öteden, Halilağa köyünden geliyor. Oradan gelen su depolanıyor ve köy halkımıza veriliyor. Köyümüzün her geçen gün nüfusu arttığı için önlem almak amaçlı 2 depo daha yapma sözü aldık. Köyümüzün su sıkıntısını gidereceğiz. Köyümüzde bulunan toplu konutlara ve sitelere ait olan binalarda boşa akan yağmur sularının depolanarak yeşil alanların sulanması için geri dönüştürülmesinin sağlanabilmesi için gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Köyümüz içme suyunun kireçten arındırılması ve daha sağlıklı bir suyun köy halkının kullanımına verilmesinin sağlanabilmesi için gereken araştırma, planlama ve çalışmalar yürüteceğiz. Artezyen yapılacak. Su israfını da önlemiş olacağız. Köyümüzde bulunan sulama göletinin faaliyete geçirilmesi sağlayacağız” sözlerine yer verdi.

“Gençlerimize 15 sene önce vaat edilen halı sahayı göreve geldiğimizde biz yapacağız”

Akkan köy gençleri için önemli projeleri olduğuna dikkat çekerek; onların sosyalleşebilecekleri alanlar yapmak istediklerini dile getirdi. Akkan, “Gençlerimize 15 sene önce vaat edilen halı sahayı göreve geldiğimizde biz yapacağız. Köyümüz genelinde sosyal alanlar yaratılarak, çocuk parkları, spor alanları, bisiklet yolları vb. gibi hizmetlerin köyümüze kazandırılması için gereken çalışmalar hızlı bir şekilde planlanacak ve çalışmalara başlanacak” sözlerine dikkat çekti.

“Gözetleme mevkiinde çevre düzenlemesi yapacağız”

Akkan son olarak şu sözlere yer verdi; “Meşhur ‘Çanakkale’ yazısı gözetleme mevkiinde bulunuyor. İnsanlar, o bölgeye çıkarken yolu bulamıyor. Dışardan gelen misafirlerimizin o alanı bulması için tabela ve çevre düzenlemesi yapacağız. Yağmur yağdığında zaman yollar bozulduğu için vasıta da o alana gidemiyor. Yaya yoluyla da gidilemiyor. Çevre düzenlemesi için o bölgeye giden yolu bisiklet ve araçlara uygun şekilde yapmak istiyoruz.”

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş