Gelibolu’da öğrencilerin milli, manevi ve evrensel değerlerle yetişmesine katkı sunan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” Projesi’nin yıl sonu kapanış programı Yazıcızade Camii’nde düzenlendi.
Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen kapanış programına Gelibolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Kadir Aydın, İlçe Müftüsü İsmail Durna, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Türker Erdihan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Özdemir, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Yıl boyunca öğrencilerin sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlerin değerlendirildiği programda, öğrenciler çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. ÇEDES Projesi kapsamında elde edilen kazanımlar katılımcılarla paylaşılırken, çevresine duyarlı, sorumluluk sahibi ve değerlerine bağlı bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çekildi.
Programda yapılan konuşmalarda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hedefleri doğrultusunda gençlerin milli ve manevi değerlerle donatılmasının geleceğin güçlü toplumunu oluşturmadaki rolüne vurgu yapıldı. Öğrencilerin yıl boyunca sergilediği çalışmalar ve etkinlikler büyük beğeni topladı. Duaların ardından çeşitli etkinliklerle devam eden kapanış programı, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla sona erdi.
Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projeye emek veren ÇEDES Koordinatör Öğretmeni İlker Doğan’a teşekkür edilerek, değerler eğitimi çalışmalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceği mesajı verildi.
(ERHAN TAYLAN)